Максим Бурбак - єдиний з-поміж керівників парламентських фракцій та груп нагадав сьогодні про потребу визволення українських заручників із російських в'язниць

Максим Бурбак - єдиний з-поміж керівників парламентських фракцій та груп нагадав сьогодні про потребу визволення українських заручників із російських в'язниць

02.07.2018, 12:59

Україна повинна визволити українських полонених із в'язниць РФ, не втрачаючи свою незалежність. І головним інструментом тут повинен стати економічний та міжнародно-правовий тиск на країну-агресора.

Про це заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак під час Погоджувальної ради.

"Спроби звільнити Олега Сенцова та інших українців шляхом переговорів, на жаль, поки безрезультатні. Путін домагається серйозних поступок від України й Заходу в торгу за життя українських заручників, прагне здачі суверенітету України. Завдання України: визволити українських бранців, не поступившись незалежністю", - наголосив Максим Бурбак.

"Обговорювати "перспективи помилування", і загалом правову суть "звинувачень" проти українських заручників - значить виправдовувати їхнє викрадення. Ми не повинні втягуватися в путінську гру з показовими "судовими" процесами над українцями. В Росії нема ані закону, ані правосуддя, ані легітимних президента чи парламенту", - підкреслив керівник фракції.

Він наголосив, що на переконання "Народного фронту", головні інструменти звільнення українських заручників - це економічний та міжнародно-правовий тиск.

"Уряд Яценюка вжив цілу низку секторальних та інших заходів до Росії в межах своїх повноважень. РНБО регулярно ініціює розширення персональних санкцій. Потрібно, нарешті, переходити й до розширення секторальних заходів", - резюмував Максим Бурбак.  

Джерело: http://nfront.org.ua/news/details/maksim-burbak-golovni-instrumenti-zvilnennya-ukrayinskih-zaruchnikiv-ekonomichnij-ta-mizhnarodno-pravovij-tisk-na-rf

1