Максим Бурбак: Жодних перешкод для запровадження віз з Росією немає

Максим Бурбак: Жодних перешкод для запровадження віз з Росією немає

19.06.2017, 12:35

Фракція «Народний фронт» пропонує парламенту розглянути цього тижня проект постанови про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції Максим Бурбак.

«Народний фронт» переконаний, що серед факторів національної безпеки є також введення візового режиму з Росією. Наголошу – це послідовна позиція нашої політичної сили. Жодних непереборних проблем для запровадження віз з РФ немає», - сказав керівник фракції.

Він підкреслив, що після отримання Україною безвізового режиму з країнами ЄС, впровадження віз стосовно країни-агресора стало вже  необхідним. І назвав маніпулятивними вислови, що Росія запровадить візи у відповідь.

«Аргументи про те, що Росія у відповідь запровадить візи для громадян України – це примітивна маніпуляція. Вже зараз усі іноземці, які отримали дозвіл на проживання чи довгострокове право на роботу в Росії, для виїзду за її межі повинні отримати «виїзні візи». До того ж очевидно, що будь-який громадянин України ризикує бути незаконно ув’язнений і закатований на території Росії, а тим більше на окупованих нею українських землях», - наголосив Максим Бурбак.

Він також зазначив, що введення візового режиму з Російською Федерацією є важливою передумовою для продовження та розширення санкцій проти Росії.

«Минулого пленарного тижня ми прийняли законопроект про шлях до НАТО. Переконаний, що таким самим чітким і ствердним має бути наше рішення про запровадження віз з країною-агресором», - резюмував керівник фракції.

1