Маковецька не передала обов’язки голови обласної ради Мельничуку на період своєї відпустки

Маковецька не передала обов’язки голови обласної ради Мельничуку на період своєї відпустки

17.08.2020, 17:12

Після 38 сесії Чернівецької облради на два тижні керувати облрадою змушений без обов’язків Голови.

Про це повідомив заступник голови Чернівецької обласної ради Віталій Мельничук.

- Після засідання 38 сесії Перша заступник Голови облради Інга Маковецька мені підтвердила, що офіційно з 10 серпня йде на два тижні у відпустку і що, як в.о. Голови я за все в обласній раді несу відповідальність… - розповів Віталій Мельничук. 

- Вже з понеділка, коли прийшлося займатися підготовкою до реалізації питань, що були прийняті на сесії, витребовував від апарату обласної ради необхідні документи, розшифровки рішень сесії та протокольних рішень. Також для розуміння правових наслідків своїх дій та функцій, які я як в.о. Голови облради маю право здійснювати, крім інших документів, отримав копію розпорядження, про відпустку першого заступника голови обласної ради. Мушу констатувати, що саме в цьому розпорядженні, яке нібито не мало би мати жодного стосунку до виконання мною функцій голови обласної ради, Перший заступник Голови облради Інга Маковецька зазначила що вибуває у щорічну основну відпустку без покладання обов’язків голови обласної ради…

- Про мотиви такого рішення Першого заступника Голови облради не можу додатково говорити, та не повноважний давати, щодо цього коментарі, але саме через це блокування функцій голови, згідно Закону України «Про місцеве самоврядування» ст.56, я як заступник Голови обласної ради зобов’язаний діяти згідно означеного розпорядження. Саме тому рішення на рівні обласної ради, які могли би бути прийняті в цей період, одразу після проведеної сесії облради 6 серпня через означені обставини затримуються більш ніж на два тижні.

 

1