Майже сотня чернівчан хоче на ПМЖ за кордон

Майже сотня чернівчан хоче на ПМЖ за кордон

28.08.2014, 00:43

З початку року до ДПІ у м. Чернівцях надійшло на розгляд 866 письмових звернень від громадян, що на 117 більше, ніж минулого року. 

Майже удвічі зменшилась кількість запитів щодо оподаткування, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Наразі надійшло 70 таких звернень, тоді як минулого року було 135, що безумовно свідчить про високий рівень податкової грамотності чернівчан. Про це BukNews повідомили в Інформаційно-комунікаційному відділі ДПІ у м. Чернівцях.

Аналіз  звернень громадян свідчить про те, що найбільше мешканці нашого міста цікавилися контрольно-перевірочною роботою, реструктуризацією податкового боргу та єдиним соціальним внеском, а також активно інформували про ухилення від сплати податків.

Чернівчани цього  року більше звертались до  Центру обслуговування платників за різними довідками. Так, протягом семи місяців цього року мешканцям обласного центру  було  видано 796 довідок, тоді як минулоріч – 614. Наразі 501 мешканець Чернівців отримав довідки  про доходи, а в  минулому році бажаючих дізнатись про свої доходи було лише 360. Відмовитись  від ідентифікаційного номера вирішили 19 осіб, тоді як минулоріч - троє.   

Впродовж семи місяців Державна податкова інспекція у м.  Чернівцях  видала 99 довідок про сплату та відсутність податкових зобов'язань чернівчанам, які  виїжджають  на ПМЖ за кордон, що на 19 більше, ніж минулого року.

Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що для платників податків  працює інноваційна програма „Тет-а-тет з податківцем”: надаються онлайн - консультації через Skype. За електронною адресою: COPP_2412 чернівчани мають можливість поспілкуватись з  фахівцями Державної податкової інспекції у  м.  Чернівцях з питань оподаткування в он–лайн режимі.

До ре­чі, гро­ма­дя­ни мо­жуть ко­рис­ту­ва­ти­ся та­ким ін­тер­нет-спіл­ку­ван­ням з будь-яко­го ре­гі­о­ну Ук­ра­ї­ни і на­віть із-за кор­до­ну.

1