Майже кожен госпіталізований одразу потребує доступу до кисню: на Буковині треба посилити карантинні заходи

Майже кожен госпіталізований одразу потребує доступу до кисню: на Буковині треба посилити карантинні заходи

04.03.2021, 17:33
Сьогодні, 4 березня, під час засідання обласного штабу з нерозповсюдження коронавірусу заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак наголосила, що ситуація з коронавірусом гірша, ніж була рік тому. Такий ріст захворюваності вимагає швидкого збільшення лікарняних ліжок.
 
 В Чернівецькій ОДА запевняють, що слід розгорнути додаткові ліжка в КНП "Чернівецький обласний перинатальний центр" та КНП "Чернівецький обласний госпіталь ветеранів війни". Важливо забезпечити кисневу підтримку в усіх медичних закладах, де лікуються "ковідні" пацієнти.

У Чернівецькій ОДА також заявили про загрозливу ситуацію з поширенням коронавірусу. 

Про це на засіданні обласного ковід-штабу заявив директор департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Чорний. 

"Хотілося би зазначити, що на сьогодні можна вже говорити про третю хвилю коронавірусу. І вона - одна із найважчих. Пацієнти поступають дуже важкі, одразу на дотацію кисню. Якщо взяти, до прикладу, осінь та весну 2020 - кожному третьому потрібна була киснева дотація, то тепер майже кожен пацієнт поступає одразу потребує доступу до кисню. Реанімаційні відділення таких лікарень, як: Вижницька ЦРЛ, Кіцманська ЦРЛ, Сторожинецька ЦРЛ, міська лікарня №3 - заповнені на 100%", - сказав Чорний.

За словами посадовця кілька лікарень області завантажені на 100%.

"На сьогодні у нас 20 госпітальних баз, які надають допомогу ковід-хворим. Там розгорнуто 2162 ліжка та перебуває 1382 пацієнта. Міська лікарня №3, міська лікарня №4, та обласний госпіталь ветеранів війни - тут завантаженість ліжок складає близько 100%", - додав Олег Чорний.

Також він повідомив про черговий сумний рекорд госпіталізацій за добу.

"Ми зафіксували черговий сумний рекорд госпіталізацій за добу - 176 пацієнтів ушпиталили. Хотілося би зазначити, що частину хворих із Чернівців ми госпіталізовуємо до районних лікарень. З такими темпами і ці лікарні будуть заповнені у найкоротший термін", - заявив посадовець.

Головна санітарна лікарка Буковини заявила, що на території області потрібно посилити карантинні заходи у зв'язку із зростанням захворювання на коронавірус.

Про це Наталія Гопко сказала на засіданні ковід-щтабу Чернівецької ОДА, пише molbuk.ua.

За словами Гопко, за останній тиждень на Буковині ріст захворювання відбувся у 1,3 рази, порівняно із минулими днями.

"У першій трійці з найгіршими показниками знаходяться Кіцманський, Заставнівський райони та місто Чернівці. Ситуація складна. Щодня наші фахівці роблять бизько 2 тисяч тестів. Третина з них - позитивні. Також тривожна ситуація із госпіталізацією. Розслаблятися - не потрібно. А навпаки – варто, можливо, ввести ще додаткові обмежувальні заходи, доопрацювати їх і посилити контроль за їхнім дотриманням", - сказала головна санлікарка.

В Україні почалась третя хвиля пандемії COVID-19. В уряді не виключають запровадження жорсткого карантину.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції за результатами першого року роботи уряду 4 березня, передає Еспресо.

Він зазначив, що вже зараз запроваджені “червоні” зони карантину у кількох областях.

“Вже зараз очевидний факт, що у нас розпочалась третя хвиля пандемії. Уже в Івано-Франківській області і Чернівецький запроваджено дуже жорсткі обмеження. Ще кілька областей на підході”, – зазначив Шмигаль.

Прем’єр зауважив, що близька до критичної зараз ситуація у ще кількох західних областях і Києві.

“Якщо ситуація буде погіршуватись, якщо ми будемо бачити, що медицина не справляється, то мабуть у нас не буде іншого виходу, ніж запровадження жорсткого карантину такого типу, який ми уже переживали. Я б дуже цього не хотів”, – наголосив Шмигаль.

Він додав, що вакцинація дуже тривала, і щоб уникнути жорсткого локдауну, населення мусить дотримуватись карантинних рекомендацій, носити маски тощо.

Джерело: molbuk.ua та https://promin.cv.ua/

1