Майже двадцять атракціонів міського парку підвищеної небезпеки для життя, а 17 - відпрацювали ресурс

Майже двадцять атракціонів міського парку підвищеної небезпеки для життя, а 17 - відпрацювали ресурс

26.05.2015, 00:26

Владники у Чернівцях взялися за благоустрій парків.

Наразі розглядають питання розміщення малих архітектурних форм (МАФів) у місцевих парках та створення єдиної тарифної сітки для них. Для прикладу, орендна плата за розміщення кіоску одного і того ж підприємця у парку Жовтневому та парку ім. Шевченка різниться на 3 тисячі гривень. Комісія від міської ради намагатиметься з'ясувати чому так.

Ще одне питання, яке розглянули, саме розміщення МАФів та літніх майданчиків, повідомляє кореспондент vidido.ua.

Під час огляду території, представники комісії висловили думку, що найкраще було б, якби можливі місця розміщення генделиків спочатку вносили на генеральний план, а вже потім узгоджували це питання з підприємцями і лише після цього - розміщували.

Водночас, як повідомили у територіальному управлінні Держгірпромнагляду у Чернівецькій області, нещодавно відбулася нарада щодо готовності до роботи у весняно-літній період атракціонної техніки у місцях відпочинку та дозвілля буковинців.

У обговоренні взяли участь фахівці профільних департаментів Чернівецької міської ради, керівники міських комунальних підприємств, на балансі яких перебуває атракціонна техніка. Головний інженер Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Г. Шевченка Олександр Самсонов повідомив, що на території їхнього парку експлуатується 41 атракціон, у тому числі 19 - підвищеної небезпеки. 17 одиниць техніки вже відпрацювали встановлений ресурс. Проведено експертне обстеження атракціонів  підвищеної небезпеки відповідно до потреби.

Водночас представникам підприємств було вказано посилити контроль над проведенням планово-попереджувальних ремонтів атракціонної техніки, важливо також систематично проводити з обслуговуючим персоналом протиаварійне навчання.

Якщо на території району виявлені пересувні атракціони, райдержадміністрації повинні інформувати територіальне управління Держгірпромнагляду у Чернівецькій області.

Ще один чернівецький парк "Жовтневий", де останнім часом було проведено ряд заходів з благоустрою парку та його облагородження не може претендувати на статус парку культури і відпочинку, оскільки на його території немає ряду об'єктів, каженачальник управління культури Чернівецької міської ради Григорій Волинець. Зокрема, тут немає сцени, Літнього театру.

Що ж до питання про розміщення генделиків, то на це є об'єктивні причини, оскільки підприємство немає ніяких виробничих потужностей, генделики є основним джерелом прибутку для парку.

Джерело: chv.tv і vidido.ua

1