Майже 800 кубометрів гравію і піску на 700 тисяч гривень незаконно видобули на Вижниччині з прибережної захисної смуги Прута

Майже 800 кубометрів гравію і піску на 700 тисяч гривень незаконно видобули на Вижниччині з прибережної захисної смуги Прута

24.09.2020, 11:03

На Буковині за незаконний видобуток надр нараховано збитків на суму понад 670 тисяч гривень

 Під час проведення заходів державного нагляду (контролю) з попередження та виявлення фактів порушення вимог природоохоронного законодавства в адміністративних межах Вашківецької міської ради Вижницького району Чернівецької області виявлено в межах прибережно-захисної смуги р.Прут факт незаконного видобутку надр.

Вибірка здійснювалась невстановленими на момент перевірки особами, без відповідних дозвільних документів, що призвело до порушення права державної власності на надра та є порушенням вимог ст.56 Кодексу України «Про надра». Загальна кількість самовільно видобутої піщано-гравійної сировини та піску будівельного становить 798м3.

Внаслідок вказаних порушень, відповідно до Методики визначення розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами, підраховано шкоду на загальну суму 670,614тис.грн.

Матеріали перевірки для подальшого реагування та встановлення винних осіб направлено до Вижницького ВП Кіцманського ВП ГУНП в Чернівецькій області.

 Заступник начальника                                                               Вадим КОЛЕГАЙ

 Наталія Коваль

 

1