Майже 160 рятувальників цілу ніч укріплювали дамбу в Чернівецькій області, щоб не затопило  села Банилів та Слобода-Банилів

Майже 160 рятувальників цілу ніч укріплювали дамбу в Чернівецькій області, щоб не затопило села Банилів та Слобода-Банилів

08.05.2019, 14:34

7 травня у результаті підмиву дамби на річці Черемош на відрізку с. Мілієво - с. Банилів Вижницького району було пошкоджено близько 30 м захисної дамби, існувала загроза прориву дамби та підтоплення частини території сіл Банилів та Слобода-Банилів. Для проведення заходів з укріплення дамби та запобігання виникнення надзвичайної ситуації було зібрано весь особовий склад Вижницького районного сектору Управління ДСНС та 4 державної пожежно-рятувальної частини м. Вижниця, також на місце події направили працівників Управління ДСНС України у Чернівецькій області, Аварійно-рятувального загону спеціального призначення УДСНС та Басейнового Управління водних ресурсів річок Прут та Сірет.

Рятувальники спільно з іншими службами та місцевим населенням проводили роботи з укріплення пошкодженої ділянки дамби мішками із щебенем та в’язками лісоматеріалів.

Станом на 6 годину 8 травня роботи з укріплення дамби завершено, спостерігається спад рівня води в річці Черемош. Завдяки скоординованим діям представників басейнового Управління та особового складу Управління ДСНС України у Чернівецькій області загрозу прориву дамби тимчасово усунено. На її укріплення використано близько 20 м3 лісоматеріалів та 120 тонн піщано-гравійної суміші. До відновлювальних робіт залучалися 21 одиниця техніки та 159 чоловік, з яких 10 одиниць техніки та 87 чоловік особового складу від Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

На даний час рятувальники та місцеві органи влади Вижницького району контролюють ситуацію, виставлено пости спостереження.

1