Магаляни запросили до об’єднання в громаду Бояни, Припруття та заявили, що відкриті для інших пропозицій (фото)

Магаляни запросили до об’єднання в громаду Бояни, Припруття та заявили, що відкриті для інших пропозицій (фото)

06.07.2015, 14:46

Майже сенсаційне рішення прийняли сьогодні загальні збори жителів Магали і сіл, які входять до Магальської сільради, вони загальним голосуванням погодили перспективний склад Магальської об’єднаної громади, запросивши до неї сусідні Бояни, Припруття, а також прийняли рішення запропонувати приєднатися, за можливості і бажання, Остриці Герцаївського району, можливо, іншим населеним пунктам.

Сільського голови Боян на зборах не було, але, як сказала сільський голова О. Нандриш, депутат обласної ради І. Семенюк не проти такої ідеї, тож і не конче було потрібно.

Як раніше повідомлялося, у Боянах пропонувалося об’єднання лише з Припруттям, що за всіма параметрами навряд чи впишеться у вимоги закону і методики Кабміну. З Магалою – зовсім інший муждей. 15 автозаправних станцій, купа торгівельних точок з алкоголем і тютюном, сотні жителів села-підприємців, це вам і бринза, і шкварки і мамалига.

Враховуючи віддавна суперницькі стосунки між Магалою і Боянами, можливість подібного об’єднання ніхто не брав до уваги, але, як прозвучало на зборах, де зал був переповненим, в цій ситуації варто забути про колишні образи і подумати про майбутнє. Майбутнє у громади є, бо економічний потенціал – найкращий якщо не в області, в районі – достеменно. Наразі слово за сусідами, обласною радою і урядом. Пропозиції, прийняті на загальних зборах, відправляють в усі належні інстанції.

Цього ж дня збирались депутати, члени виконкому і керівники підприємств у с. Зелений Гай, прийнято рішення щодо приєднання до Новоселицької громади. 

Нагадаємо, на початку липня Новоселицькі депутати вирішили пропонувати 19 довколишнім селам приєднатись до Новоселицької громади.

Але приймаючи його, неодноразово звучало, що це рішення мало що вартує, головне - витримати процедуру.Таким лейтмотивом просякнуто було питання" створення Новоселицької об’єднаної територіальної громади», яке обговорювалось на пленарному засіданні сесії Новоселицької міськради у четвер. Участь в роботі сесії взяли голова районної ради Р. Криган та сільські голови сіл Рокитне та Рингач.

Не дивлячись на те, що питання розглядали лише одне – обговорення тривало понад 2 годин. Під час обговорення міський голова М. Нікорич натякала, що формування Новоселицької громади у складі 19 населених пунктів, 11 з яких не здатні фінансувати себе не є перспективним, але депутаи проголосували за всі 19, чим щиро потішилди голову райради. Далі буде.

Детальніше тут: http://www.rayoninfo.info/

http://dl2.archiveshare.net/v2/

1