Людина реалізується інтелектуально лише у вільному середовищі

Людина реалізується інтелектуально лише у вільному середовищі

29.05.2012, 03:35

Таким був один з головних висновків семінару на тему “Створення і модернізація нових електронних ЗМІ”, який відбувся в Чернівцях, повідомляє bnbnews.com.ua.

Головним доповідачем виступила Вікторія Сюмар –  медіа-експерт, журналіст, виконавчий директор Інституту масової інформації.

Послухати відому журналістку прийшли представники електронних, друкованих видань Чернівців, активна молодь. Також в заході взяли участь представники обласного осередку ВО «Батьківщина».  Захід відбувся в рамках проекту “Популярні видання, корисні інтернет-ресурси, поінформоване суспільство”.

На семінарі розглянули низку питань. Найактивніша увага була приділена стрімкому розвитку Інтренет-ресурсів у світі та Україні та витіснення ними  інших форм комунікації. Вікторія Сюмар поділилася із присутніми власним досвідом становлення сучасної української журналістики, своїм баченням формування та тенденцій розвитку сучасного українського медіа-простору, його відмінностей від російського та світового. 

Обговорювали також  феномен соціальних мереж у світі та стрімкого зростання попиту на цей вид контенту серед українців. Розглядалися особливості впливу соціальних мереж на громадсько-політичне життя суспільства, механізми їх використання у формуванні громадської думки, політичної свідомості. Цікавим виявився факт, що при наявності високої соціальної активності он-лайн, у реальному режимі рівень цієї активності значно нижчий. До прикладу, якщо певний громадський захід збирає максимум до 200 присутніх,  то його обговорення у соціальній мережі проводиться значно ширшим колом громадян.

Активно долучалися присутні до дискусії щодо складності орієнтування у засиллі «інтернет-сміття», яке часто використовують для маніпулювання свідомістю користувачів.

На завершення Вікторія Сюмар побажала присутнім не боятися нововведень, не забувати про принципи журналістської етики та вірити у свої сили. 

1