Люди Януковича не пускають чернівецьких журналістів на засідання з підприємцями (+відео, постійно оновлюється)

Люди Януковича не пускають чернівецьких журналістів на засідання з підприємцями (+відео, постійно оновлюється)

11.07.2013, 20:56

Як повідомляє сайт газети "Час", Зараз в малій залі Чернівецької ОДА відбувається засідання комісії Адміністрації Президента, що перевіряє роботу Чернівецької ОДА та підприємницького сектору щодо актуальних проблем Буковини. Журналістам не дозволили бути присутніми на засіданні. Їм вказали на двері та сказали, що в їх присутності засідання проводитись не буде.

Точніше, журналістів з фото та відеооператорами просто виставили із зали. Головуючий на зібранні Георгій Галиць, перший заступник голови ОДА, не розпочинав засідання, поки журналісти не вишли. Про це повідомляє molbuk.ua

Олександр Софронов, секретар-координатор комісії, представник Адміністрації Президента України сказав: "Ми готові спілкуватися з людьми, а з журналістами - ні".

Водночас, ані підприємці, ані керівники громадських організацій, які захищають права підприємців - не заперечили.

Журналісти кількох чернівецьких видань готують звернення до прокуратури та Адміністрації Президента у зв’язку із перешкоджанням у проваджені їхньої професійної діяльності.

Нагадаємо, комісія Адміністрації Президента України прибула на Буковину, щоб впродовж двох тижнів вивчити стан діяльності органів виконавчої влади в області щодо організації виконання завдань, визначених актами і дорученнями Президента України. Мета перевірки: оцінити, вивчити стан реалізації завдань, визначених Програмою економічних реформ на 2010-2014 роки; оцінити стан економічного і соціального розвитку Чернівецької області, бізнес-клімат, залучення інвестицій тощо.

Повідомлялося, що комісія працюватиме на Буковині до 19 липня і впродовж цього терміну до неї можуть звернутися усі бажаючі жителі області.

Інформацію про це засідання на своїй сторінці у ФБ розмістив народний депутат України Максим Бурбак. "Сьогодні на 14 годину в малій залі ОДА призначено зустріч представників комісії з вивчення діяльності органів виконавчої влади в Чернівецькій області з підприємцями області. Як завжди, Папієв та Галиць намагаються тишком-нишком провести цю зустріч за присутності "визначених" підприємців.Тому, запрошуємо всіх зацікавлених на цю цікаву зустріч".

Ситуацію щодо недопущення журналістів на засідання прокоментував шеф-редактор газети "ЧАС", заслужений журналіст України Петро Кобевко:

З засідання підприємців Буковини з владою (там є представники АП) брутально випровадили журналістів. Від цієї влади чекати іншого не треба. Але владі "допомогали" самі підприємці: одні мовчки спостерігали, інші навіть підтакували тим, хто творив безчинства. Найбільше обурює і непокоїть пресу те, що там активно мовчав нібито захисник підприємців області Кухарчук. Нагадаємо тим, хто забув, що Кухарчук живе за рахунок грантів з-за кордону. Він навіть був чи є представником ОБСЕ на платній основі. Він користувався послугами преси, яка висвітлювала його бездіяльність. Сьогоднішня позиція (швидше поза перед владою) Кухарчука показала його справжню сутність. Піарте його далі, хто хоче... Але там були й інші підприємці, котрі неодноразово ходили до ЗМІ за допомогою у скрутні часи. І ми їм допомогали. Та скоро часи настануть ще скрутнішими. Хто їм допоможе, коли вони так себе негарно показали?..

1