Любов під час війни: у Чернівцях презентують роман «Амор[т]е» Олександри Іванюк

Любов під час війни: у Чернівцях презентують роман «Амор[т]е» Олександри Іванюк

07.03.2017, 13:15

16 березня «Видавництво 21» та письменниця Олександра Іванюк презентуватимуть у Чернівцях роман «АМОР[Т]Е». Презентації відбудуться у рамках промотуру Україною, який триватиме з 13 по 18 березня і, крім Чернівців, охопить Львів, Київ, Вінницю, Івано-Франківськ.

План чернівецьких презентацій наступний. Об 11.30 у VI корпусі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича (вул. Коцюбинського, 2) розпочнеться зустріч авторки зі студентами та викладачами. Ввечері можна буде прийти поспілкуватися з Олександрою Іванюк до Літературного Целанівського Центру (вул. О. Кобилянської, 51); початок презентації о 18.30.

Побачивши світ лише у лютому, роман Олександри Іванюк отримав вже досить широкий резонанс. Його читають, про нього говорять, він викликає чимало запитань і захоплених відгуків. Успішними були перші три презентації «АМОР[Т]Е», що відбулися у Польщі. Вони засвідчили, що читачі давно чекали на подібний твір, і що саме така історія найкраще промовляє до представників різних держав, саме у такий спосіб можна донести людям усього світу силу драматизму актуальних подій в Україні і те, що кордони будь-якої війни надто примарні.

Роман «АМОР[Т]Е» побудовано на реальних подіях. Головними героями оповіді є донецький вчитель історії, громадський активіст, доброволець батальйону «Дніпро-1», який загинув в «Іловайському котлі», Юрій Матущак та італійка Франческа Леонарді. Стосунки молодих людей розвиваються у вирі донецького Євромайдану, російської окупації. Історія головних героїв роману вийшла вже за межі суто приватної. Вона стала фундаментом для висвітлення важливіших питань, для їхньої актуалізації, дозволяє привернути увагу до інших проблем. По-перше, розповідає про Донецьк український та його самовідданих активістів. По-друге, вона заповнює не надто висвітлену частину Революції Гідності – Донецький Майдан. По-третє, дає зрозуміти, що за кожним загиблим у цій війні – особистість, жива людина зі своєю долею, неповторною історією, а не пам’ятники і меморіальні дошки. Роман підкреслює цінність кожної людини.

Читач матиме змогу побачити усі ці події зсередини, майже вповні їх відчути, адже основна емоційна складова роману викликає цілковиту довіру. «АМОР[Т]Е» Олександри Іванюк – це історія українського патріота з гарячим серцем, який, через свою любов до жінки-іноземки зумів повідати світові про свою любов до України. Це історія італійки з гарячим серцем, яка через свою любов до українця відкрила іншу Україну і полюбила її.

«Видавництво 21», Олександра Іванюк, Літературний Целанівський Центр, Чернівецький національний університет ім. Ю. Федьковича запрошують Вас взяти участь у презентаціях роману «АМОР[Т]Е», у спілкуванні на не прості, щемливі, але важливі і зворушливі теми.

Про книгу «АМОР[Т]Е», авторку, про закордонні презентації роману:

http://www.books-xxi.com.ua/products/amorte

http://www.books-xxi.com.ua/brands/ivanyukoleksandra

http://www.books-xxi.com.ua/announce/14-lyutogo-vijde-roman-pro-lyubov-bez-plyushu-ta-bliskitok

http://www.books-xxi.com.ua/news/den-pamyati-golovnogo-geroya-amorte-i-persha-prezentatsiya-romanu-projdut-u-lyublini

Інга Кейван

1