Художник Олег Любківський показав чернівчанам одну картину (+ВІДЕО)

Художник Олег Любківський показав чернівчанам одну картину (+ВІДЕО)

19.08.2016, 20:29

Перша виставка «однієї картини» відбулася у п'ятницю, 19 серпня 2016 року,  на площі Філармонії. Художник представив чернівчанам натюрморт.  

"Виходить так, що зліва у нас – пристанище бомжів, справа міняють валюту, відбувається все це на фоні готелю "Брістоль", який символізує стару Австро-Угорщину. А ми всі тут присутні можемо себе віднести до елітарного соціуму тому, що в Європі він вже давно визнаний художник, а ми невеличкими групами потихеньку приєднуємось до того елітарного мистецтва з великої літери, яким він володіє і яке представляє. З точки зору Європи, Олег Любківський вже давно є художником європейського рівня", - зазначив Ярослав Курко, голова товариства "Знання".

Картину Любківського присутні зустріли оплесками і вигуками "Браво!". Тарас Івасютин, завідувач кафедри іноземних мов ЧНУ ім. Юрія Федьковича зазначив: "Звісно, його картини можна не зразу зрозуміти, але він наша візитівка міста. І на картині ми дійсно бачимо ті залишки епохи, через які ми пізнаємо власну історію, а її треба знати. Та і навколо майже все залишилось на місці, атмосфера панує стара". 

Щотижня до цьогорічного Дня міста чернівецький художник Олег Любківський презентуватиме проект «Мистецтво під відкритим небом» (виставка однієї картини). Новий проект знаного художника – це вуличні експозиції - виставки «однієї картини», які відбуватимуться щоп’ятниці в різних куточках міста (залежно від сюжету).

 Повноформатну виставку творів Олега Любківського «Місто, що колись називалось CZERNOWITZ» чернівчани та гості міста зможуть побачити на День міста 1-2 жовтня на вулиці Штерна.

Частково використано матеріали molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Браво, маестро!

На таких як Ви, тримається це місто!

avatar

Ульф

19 серпня 2016 18:05