ЛУЦЕНКУ ДАЛИ 4 РОКИ. Захист Луценка вирок оскаржить

ЛУЦЕНКУ ДАЛИ 4 РОКИ. Захист Луценка вирок оскаржить

27.02.2012, 18:24

Екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка засуджено до 4 років позбавлення волі. Відповідне рішення оголосив суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк. За його словами суд враховує той термін, за яким Луценко зараз відбуває покарання. Тобто покарання відраховується починаючи з 27 грудня 2010 року. Також суд вирішив конфіскувати все особисте майно Луценка та позбавити права обіймати державні посади протягом 3 років. Разом з тим, водій Луценка Леонід Приступлюк засуджений до 3 років умовно і відтепер він має перебувати на підписці про невиїзд. Позови проти Приступлюка і Луценка на користь Пенсійного фонду задоволені повністю, а на користь МВС - частково.

Суд вважає повністю доведеною вину екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка. Відповідну заяву озвучила суддя Оксана Царевич, зачитуючи резулятивну частину вироку Луценка. Вона також зазначила, що суд не встановив обставин, що обтяжують провину Луценка.

Однак у якості пом'якшувальних обставин екс-міністру слугує те, що він "раніше не притягався до відповідальності, є утримувачем неповнолітніх дітей, має державні нагороди та критичний стан здоров'я", - сказала Царевич.

Суд також постановив стягнути з Луценка в якості цивільного позову на користь МВС понад 643 тисячі гривень, а з його водія Леоніда Приступлюка 294 тисячі гривень.

Коли суддя Царевич майже дочитала вирок, головуючий на засіданні Сергій Вовк перервав її доповідь і на 5 хвилин разом з усіма суддям видалився до нарадчої кімнати.

У залі, зокрема, присутні депутати Юрій Гримчак, Володимир Ар’єв, Юрій Стець, Олесь Доній, Андрій Павловський, Віктор Матчук, Лілія Григорович, Юрій Одарченко, політики Олександр Турчинов і Віталій Кличко.

Українська правда

Луценко вважає, що його вирок - подарунок Януковичу 

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій ЛУЦЕНКО вважає свій вирок подарунком Віктору ЯНУКОВИЧУ до 2-ї річниці його президентства.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив в інтерв’ю журналістам після завершення оголошення вироку. (УНІАН: Ю.ЛУЦЕНКА засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна).

«Я думаю, після цього – голосно чи неголосно – звучатиме: любий Вікторе Федоровичу, вітаємо вас з другою інавгурацією», - сказав Ю.ЛУЦЕНКО.

Водночас екс-міністр зауважив, що під час оголошення вироку в його основу були покладені не покази свідків, надані ними в судовому засіданні, не вивчені докази, не дослідження результатів експертиз, а безпосередньо те, що було написано прокуратурою в обвинувальному висновку.

У той же час екс-міністр заявив, що таким вироком сьогоднішній режим показав «свою скору смерть. Критичні точки – боязнь правди і командної демократії, якщо опозиція буде це знати і скористується цим, режим буде повалений».

По завершенню судового засідання група опозиційних народних депутатів на чолі з Олександром ТУРЧИНОВИМ зробили спробу прорватися до зали суду, але співробітники міліції відтіснили їх, внаслідок чого виникла штовханина. Після цього на допомогу судовій охороні прийшли бійці спецпідрозділу «Беркут», які вибігли з конвойної кімнати і витіснили депутатів на сходи між другим і третім поверхами.

Захист Луценка оскаржить вирок  

Захист екс-міністра внутрішніх справ Юрія ЛУЦЕНКА оскаржить вирок, як тільки отримає на руки повний текст судового рішення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам після завершення судового засідання повідомив адвокат Ю.ЛУЦЕНКА Олексій БАГАНЕЦЬ ((УНІАН: Ю.ЛУЦЕНКА засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна).

«Як тільки отримаємо на руки судове рішення в друкованому вигляді, ми тут же подамо апеляцію», - сказав він, зауваживши, що згідно з рішенням суду, на це відведено 15 діб з моменту проголошення вироку.

Коментуючи безпосередньо вирок екс-міністру, О.БАГАНЕЦЬ зауважив, що він був абсолютно очікуваним. «Я, чесно кажучи, іншого не очікував. Єдине, що мене цікавило як фахівця – яким чином суд буде обгрунтовувати свою позицію для того, щоб винести обвинувальний вирок ЛУЦЕНКУ», - сказав він.

При цьому він зауважив, що коли почув з вироку, що суд обгрунтовує свою позицію на підставі показів осіб, які надавали їх на досудовому слідстві і які до суду не з’явилися, а їхню неявку суд визнав поважною і скористався їхніми показами, наданими на досудовому слідстві, «для мене все стало зрозумілим – що ніхто не буде враховувати того, що було здобуто в ході судового слідства».

Наливайченко стверджує, що влада готує силовий варіант виборів  

Після перемоги опозиції на парламентських виборах вироки, винесені екс-міністру МВС Юрію ЛУЦЕНКУ та іншим опозиційним політикам, будуть скасовані. 

Про це заявив голова політради партії «Наша Україна» Валентин НАЛИВАЙЧЕНКО, коментуючи сьогоднішній вирок суду у справі Ю.ЛУЦЕНКА. (УНІАН: Ю.ЛУЦЕНКА засуджено до 4 років позбавлення волі з конфіскацією особистого майна).

В.НАЛИВАЙЧЕНКО підкреслив, що «як тільки теперішній режим буде усунений від влади», будуть скасовані не лише незаконні вироки, а й чиновники і судді, причетні до політичних репресій, понесуть покарання.

«Режим переслідує хибну ілюзію, що засудження лідерів опозиції та їх виключення з виборчого процесу дозволить перемогти на майбутніх парламентських виборах. Відповідь усіх чесних людей на такі дії має бути твердою – жодного голосу кандидатам від влади», - наголосив В.НАЛИВАЙЧЕНКО.

Він заявив, що влада готує силовий сценарій виборів. «Сьогодні, завдяки перестановкам у силових відомствах, уже створено єдиний силовий штаб влади, що включає правоохоронні органи, судову систему і пенітенціарні установи. Цей штаб уже відпрацьовує злагодженість своїх дій на двох ключових опозиціонерах - Юрієві ЛУЦЕНКУ і Юлії ТИМОШЕНКО. У випадку успіху практику буде поширено на місця – поділена опозиція може стати легкою жертвою союзу бандитів і силовиків», - сказав В.НАЛИВАЙЧЕНКО.

При цьому політик переконаний - опозиційні сили мають зробити усе необхідне для перемоги на парламентських виборах у 2012 році, в тому числі створити єдиний штаб із захисту чесних виборів і протидії репресіям та сформувати єдиний виборчий список від об’єднаної опозиції як на мажоритарних округах, так і за пропорційною частиною. «Лише реальне, а не декларативне об’єднання опозиційних сил, є сьогодні запорукою перемоги на виборах, припинення політичних репресій та відновлення демократії в країні», - вважає В.НАЛИВАЙЧЕНКО.