Луценко піде за власним бажанням, а Авакову Зеленський не бачить альтернативи

Луценко піде за власним бажанням, а Авакову Зеленський не бачить альтернативи

29.08.2019, 14:25

Генеральний прокурор Юрій Луценко подав президенту Володимиру Зеленському заяву на звільнення.

Про це він заявив у прямому ефірі в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Прошу звільнити мене з посади генерального прокурора за власним бажанням", - зачитав Луценко заяву і на камеру підписав її.

Після цього він сказав, що відчув полегшення.

"Я зробив усе, що міг, щоб Генеральна прокуратура перестала бути символом політичних розправ і могильником справедливості", - зазначив Луценко.

Після перемоги на виборах Володимир Зеленський заявив, що Юрій Луценко — це стара команда, тому він має піти у відставку. Згодом він вніс подання на звільнення Луценка. Однак Верховна Рада його не підтримала.

Луценко очолює Генеральну прокуратуру з травня 2016 року.

Водночас Президент Володимир Зеленський вважає, що Арсен Аваков має залишитися міністром внутрішніх справ.

Про це повідомляють джерела "НВ".

28 серпня в конгрес-холі Парковий відбулася зустріч Зеленського з фракцією партії Слуга народу. Крім депутатів на зустрічі були присутні заступники голови Офісу президента Олексій Гончарук та Руслан Рябошапка.

Зеленський підкреслив, що свою посаду також повинна зберегти Оксана Маркарова, міністр фінансів.

Під час зустрічі новообраний депутат Дмитро Гурін запитав Зеленського, чи залишиться Аваков на посаді глави МВС.

Президент відповів, що підтримує появу нових облич в Кабінеті міністрів, але наразі немає кандидата, який може займатися питаннями безпеки і був би не з нинішньої правоохоронної системи. Тому альтернативи Авакову немає.

При цьому, депутати-мажоритарники з Харківської області стали підходити до мікрофона і говорити про Авакова в позитивному ключі. Він нібито врятував Харків від впливу проросійських сил, стверджували депутати.

Нагадаємо, що за непідтвердженими даними, очільника МВС Арсена Авакова можуть призначити віце-прем'єром з силових питань.

Водночас активісти виступають проти того, щоб Аваков залишився в уряді. Вони провели акцію протесту під Офісом президента, вимагаючи повної люстрації Авакова.

1