Лісова пожежа рухається у напрямку ЧАЕС: Яценюк працює безпосередньо на лінії вогню

Лісова пожежа рухається у напрямку ЧАЕС: Яценюк працює безпосередньо на лінії вогню

29.04.2015, 00:39

Причиною пожежі в "Чорнобильської пущі" може бути підпал.

"Характер пожежі сам про себе говорить, що з урахуванням того, що існують в даний час окремі осередки і виникають нові осередки пожежі, характер цієї пожежі говорить про те, що ймовірною попередньою причиною виникнення пожежі може бути підпал або необережне поводження з вогнем", - сказав Чичоткин.

Сьогоднішня пожежа під Чорнобилем - наймасштабніша з 1992 року. Про це під час екстреного брифінгу заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає 112 Україна.

"Ситуація контролюється, але це найбільша пожежа з 1992 року. Такого масштабу пожежі у нас не було", - сказав Яценюк.

У той же час прем'єр підкреслив, що ситуація в Чорнобильській зоні контрольована.

"Хотів би заспокоїти, ситуація під контролем. До самої станції близько 20 км. Наша ДержНС там активно працює, щоб запобігти поширенню пожежі", - сказав Яценюк.

Зараз, за даними Яценюка, над гасінням пожежі працюють 3 літаки, 1 вертоліт і велика кількість техніки. Зокрема прибуло два літаки, які були відремонтовані для НГУ.

В. о. ДержНС Зорян Шкіряк заявив також, що пожежу все-таки вдалося локалізувати.

"Головні джерела займання, в першу чергу того, що називається верхнім шаром, верхньою пожежею, вдалося завдяки своєчасному залученню авіації - прибити наразі здійснюються усі необхідні заходи, щоб локалізувати пожежу і відпрацьовувати всі питання щодо подальшої ліквідації", - сказав Шкіряк.

Раніше повідомлялося, що вогнем охоплено 400 га лісу в "Чорнобильській пущі", пожежа поширилася в бік ЧАЕС.

У ДСНС запевняють, що ситуація повністю контрольована і на цей час тривають заходи щодо локалізації пожежі.

Понад 200 рятувальників та 35 одиниць техніки задіяні у ліквідації пожежі на території «Чорнобильської пущі». Про це сказав виконуючий обов’язки Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

За його словами, завдяки вчасному залученню пожежної авіації вдалося «збити верхню пожежу» та оточити головні джерела загорань.

«Ситуація повністю контрольована, і у разі необхідності будуть нарощені сили та залучені підрозділи ДСНС із Житомирської області та міста Києва, а також підрозділи МВС та Нацгвардії», - повідомив Шкіряк.

Він зазначив, що на цей час тривають заходи щодо локалізації пожежі, ймовірною причиною якої став підпал або необережне поводження з вогнем, підкреслюється в повідомленні.

Ситуація з лісовою пожежею у Чорнобильській зоні загострилася, полум'я рухається до об'єктів ЧАЕС.

Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook.

"На 18.30 ситуація з лісовою пожежею навколо Чорнобильської станції загострилася. Полум'я знову атакує лісовий масив в напрямку об'єктів ЧАЕС. Верховий вогонь і різкі пориви вітру створили серйозну загрозу поширення пожежі в 20 км зоні від ЧАЕС. У вогневій зоні близько 400 га лісу", - написав він.

Аваков повідомив, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк терміново зібрав комісію з надзвичайних ситуацій. По тривозі в готовності вже знаходяться Нацгвардія та підрозділи МВС.

"Яценюк з офіцерами СЧС працює на місці, в безпосередній близькості від лінії вогневої атаки. Я в оперативному штабі в Києві - в аеропорту - координуємо вильоти спецавіації. Працюємо. Розуміємо відповідальність і не допустимо недооцінки ризиків! Наступна інформація о 20.30", - додав він.

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (4)

класно шефу лизнув!!!  зараховано.  а що конкреино робить??

avatar

рома

28 квітня 2015 22:21

небось сами и подожгли!рейтинги себе спасают мародеры-бизнесмены фронта перемен. Зорян Шкиряк не МЧСник!

avatar

29 квітня 2015 02:40

Кулявлобный маразм крепчает.А чё не на линии фронта,или боиться что куля в лоб прилетит.Да и вообще что оно там делает на лини пожара может писяет на костёрчик,не зря же он писяй.Не прим'ер а бетман прям кокойто.

avatar

куля ищущая лоба

29 квітня 2015 09:25

дякую, поржав від душі

avatar

29 квітня 2015 19:31