Лікарі вимагали величезні хабарі від онкохворих за призначення та видачу безкоштовних ліків, закуплених за державні кошти

Лікарі вимагали величезні хабарі від онкохворих за призначення та видачу безкоштовних ліків, закуплених за державні кошти

17.08.2019, 17:11

У Києві правоохоронці викрили лікарів Інституту раку на вимаганні хабарів від онкохворих за призначення безкоштовних ліків. Йдеться про суми від 3 000 до 70 000 гривень.

Правохоронці провели обшуки у працівників Національного інституту раку. Поліцейські виявили, що лікарі вимагали та отримувалм хабарі з онкохворих пацієнтів, а також від установ за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб інституту раку.

 Хабарі вимагали за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим, які були закуплені для інституту за державні кошти. Суми коливалися від 3 000 до 70 000 гривень.

хабар онкохворі поліція лікарі
Один з фігурантів справи/ Фото: Нацполіція

Суми "відкатів" за перемогу у тендері становили 15- 20% від загальної вартості укладених угод.

Правохоронці вилучили документи, які підтверджують злочин. Крім того в одного з фігурантів вилучили 20 тисяч гривень.

онкохворі поліція хабар лікар
Поліцейські виявили хабар у одного з лікарів/ Фото: Нацполіція

поліція хабар онкохворі київ лікар
Затримання лікарів на "гарячому"/ Фото: Нацполіція

лікарі онкохворі хабар поліція інститут раку
Правохоронці вилучили документи, які підтверджують факт злочину/ Фото: Нацполіція

Наразі тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за "прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою".


Джерело: https://24tv.ua/ukrayina_tag1119/

 

1