Лікарі обласного госпіталю  попалися на хабарі

Лікарі обласного госпіталю попалися на хабарі

13.07.2012, 20:09

12 липня 2012 року прокуратура Першотравневого району м.Чернівців порушила кримінальну справу відносно заступника головного лікаря та завідувача хірургічним відділенням Чернівецького обласного госпіталю для  інвалідів  Великої  Вітчизняної війни  за  ознаками  складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України, - повідомили BukNEWS в прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Лікарі, діючи умисно, з корисливих мотивів, вимагали від буковинця К. по 300 євро за дозвіл і влаштування бабусі на стаціонарне лікування у госпіталь без направлення з районної лікарні. Під час отримання валюти – відповідно 200 і 300 євро вони були затримані і в порядку ст.115 КПК України поміщені в ізолятор тимчасового тримання. Досудове слідство у справі триває.

Заступник головного лікаря та його колега, завідувач хірургічним відділенням Чернівецького обласного госпіталю для інвалідів Великої Вітчизняної війни, вимагали та отримали хабар у сумі 600 євро.

Житель одного з районів області звернувся у госпіталь, аби там прийняли на лікування його родичку. Спершу відмовили, мовляв, черга, треба чекати. Пізніше натякнули на хабар. По 300 євро кожному: заступнику головного лікаря та завідувачу хірургічним відділенням. Чоловік про це заявив у міліцію, а згодом під прикриттям заніс зазначену суму у кабінет до лікарів.

- У заступника лікаря вилучена уся сума, у заввідділенням - частина і то за шафою. Купюра була вилучена. У кабінеті заступника головного лікаря додатково було ще вилучено кілька конвертів, де були кошти від 100 до 5 000 гривень, - повідомив прокурор Чернівецької області Петро Коваль.

Обидва медики затримані, перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Вчора від свідчень підозрювані відмовлялись. Зараз будують свій захист по-іншому.

- Визнають, що вони взяли кошти і зазначені суми, але не вимагали. А це дуже важлива кваліфікуюча ознака для частини третьої ст.368, - зазначив прокурор.

Чи причетний головний лікар цього госпіталю до порушень у діяльності медзакладу - перевірить прокуратура.

Джерело: citi.cv.ua

1


КОМЕНТАРІ (2)

А чи не пан це Воронюк часом? Чоловік редакторки Буковинського віча пані Китайгородської??? То це так певно влада дала їй зрозуміти, щоб не надто виступала проти закриття книгарень і на захист мови. Та й решту можна на цьому прикладі припугнути. Гидкі, дрібні й мстиві людці однак нами керують.

avatar

Блін

13 липня 2012 15:11

Не верзіть маячню! Корупція та хабарництво не знають етнічних, політичних чи конфесійних кордонів - це явище залежить ОСОБИСТО від людини! І не треба до банального криміналу приліпляти високу політику чи опозиційну діяльність, бо всім і так добре відомо, як наші лікарі працюють та скільки коштує те безкоштовне лікування. А чий він чоловік не важливо, важливо, щоб справедливе покарання знайшло свого "героя"!

avatar

бліну гороховому

13 липня 2012 15:48