Лідер чернівецького Автомайдану  Олексій Коломієць на автомобілі «Побєда» започаткує нову традицію до Дня Перемоги

Лідер чернівецького Автомайдану Олексій Коломієць на автомобілі «Побєда» започаткує нову традицію до Дня Перемоги

08.05.2015, 00:58

У зв’язку з подіями, що вже більше року розгортаються  в нашій державі, а особливо, на її Сході, цьогорічний День Перемоги Україна відзначатиме з особливою скорботою у серцях та без зайвих святкувань на вулицях. Разом з тим не варто впадати у крайнощі і взагалі забувати про тих, хто 70 років тому виборов для нас мирне життя. У Чернівцях чиновники вирішили обмежити відзначення 70-річчя перемоги над нацизмом лише покладанням квітів допам’ятника Воїнам-визволителям та меморіальних комплексів. 

Активісти ГО «Автомайдан-Чернівці» вважають, що таке вшанування загиблих захисників України та борців проти нацизму не вартує втрачених життів солдатів та простих людей. Саме тому, у суботу, 9 травня, після покладання квітів до пам’ятника Воїнам-визволителям на Соборній площі, Автомайдан разом з ветеранами Другої світової війни, учасниками АТО, волонтерами та громадськими активістами вирушать до центрального кладовища у с.Годилів. Там активісти вшанують пам’ять тих, хто віддав своє життя на нашу свободу і мирне небо у кровопролитній війні на Сході. Ті, хто боровся за свою Батьківщину 70 років тому і виборов перемогу, вшанують тих, хто так і не повернувся із загарбницької війни на Сході України.

«Я сподіваюсь, що традиція вшановувати всіх загиблих військовослужбовців на День Перемоги продовжуватиме існувати у Чернівцях і надалі. Адже усі ті, хто поклав свої голови у цій несправедливій війні під час АТО, наблизив нас, нашу державу до спільної перемоги над ворогами, - зазначає лідер ГО «Автомайдан-Чернівці» Олексій Коломієць. – Також хотілося б, щоб і влада долучилася до нашої ініціативи».

Автоколона вирушить до кладовища одразу після покладання квітів на Соборній площі. В голові автоколони їхатиме лідер ГО «Автомайдан-Чернівці» Олексій Коломієць на автомобілі «Побєда».

Запрошуємо журналістів та громадськість долучитися до вшанування пам’яті героїв АТО.

1