'Лазерна арфа  на Панській': в Чернівцях  презентують новий арт-об’єкт

"Лазерна арфа на Панській": в Чернівцях презентують новий арт-об’єкт

18.05.2018, 15:26

З нагоди Дня вуличної музики, насичена програма якого  збиратиме шанувальників  впродовж  19 травня,  на чернівчан та гостей міста чекає  ще один цікавий сюрприз та незабутня подія. Напередодні свята, 18 травня ,відбудеться презентація інтерактивного музичного інструменту та нового арт-об’єкту .

Біля «Вернісажу на Панській» з’явиться лазерна арфа - перший інтерактивний арт - об’єкт в Чернівцях, де містяни зможуть творити власну музику завдяки сучасним технологіям.

Лазерна арфа – це  електронний музичний інструмент, що складається з декількох лазерних променів, які потрібно перекривати за аналогією з щипками струн звичайної арфи. Сконструйована німецьким винахідником Бернардом Зайнером в квітні 1981 року. Інструмент має фотоелектричний принцип дії - кожен з лазерних променів потрапляє на фотоелемент, сигнал з якого управляє роботою синтезатора. Такий інструмент під час концертів використовували Бернард Зайнер, Жан-Мішель Жарр, Клод Ліфанте ,Себастьян Памарт.

Організатори заходу переконані, що електронний інтерактивний інструмент буде приваблювати туристів та стане однією з творчих  родзинок  нашого міста.

Презентація відбудеться 18 травня о 21 годині (вул. О.Кобилянської, 53, «Вернісаж на Панській» ) .

Запрошуємо чернівчан та гостей міста на відкриття.

1