Лавки поламані, бегоній немає: чернівчани вимагають від Бешлея відповіді, за що Брязкалу заплатили 50 тисяч

Лавки поламані, бегоній немає: чернівчани вимагають від Бешлея відповіді, за що Брязкалу заплатили 50 тисяч

07.07.2020, 17:40

«Швидко, але не якісно", так виконують договори підрядники департаменту ЖКГ.

ГО Центр реформ та розвитку - Чернівці перевірила, як виконав роботи на Соборній площі трест зеленого господарства.

 23 червня методом звіту про договір між департаментом ЖКГ та Трестом зеленого господарства був укладений договір на послуги з поточного ремонту, озеленення та благоустрою Соборної площі: https://dozorro.org/tender/UA-2020-06-23-000916-c#tender.

Сума договору 49 840 грн.

Вже через три дні, 26 червня, вся сума була оплачена згідно акту виконаних робіт. Згідно договору, розрахунки проводяться після виконання робіт, згідно відповідного акту.

Отож, що входило в обов’язки тресту зеленого господарства згідно договору:

- Посадка квітів бегонія – 2200 шт.;
- Ремонт лавок – 24 шт;
- Фарбування лавок в 2 шари – 83 шт;
- Встановлення та кріплення урн для сміття;

Замовник, яким є департамент ЖКГ, повинен здійснювати контроль та технічний нагляд за якістю виконання робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фонтан не працює, сходи і ліхтарі розбиті, бруківка поросла травою": Брязкало "доглянув" за скверами, площами і берегами річок на понад 2,5 млн. грн.

На самій площі лавки в аварійному стані, в них підкошені ножки, більшість не ремонтували, в сквері позаду пам’ятника в лавок навіть відсутні спинки. Більшість лаврок фарби не бачили, або дуже мінімально. Деякі підлягають повній заміні. Стан виконаних робіт ви можете переглянути на світлинах. А згідно вище згаданого договору підрядник дає гарантію на виконані роботи протягом трьох років з моменту прийняття робіт замовником.

Щодо висадки квітів-бегоній, згідно кошторису їх має бути 2200 штук, але навряд на маленькій клумбі скільки помістилось, ми звісно не рахували. На клумбі в сквері позаду пам’ятнику ростуть минулорічні чорнобривці, бегоній там нема.

Отож, питання до департаменту ЖКГ, як був підписаний акт виконаних робіт та прийняті неякісно виконані роботи?

Згідно договору, недоліки мають усуватися підрядником за власний кошт, але про них повинен заявити замовник, а саме департамент ЖКГ. Пане @Бешлей В. візміть на контроль дане питання, проконтролюйте, щоб договір був виконаний якісно і всі недоліки були усунуті.

1