'Батьківщина', Аграрна, Радикальна партії, Блок Петра Порошенка та 'Самопоміч': КВУ назвав шість партій, які займалися підкупом на місцевих виборах

"Батьківщина", Аграрна, Радикальна партії, Блок Петра Порошенка та "Самопоміч": КВУ назвав шість партій, які займалися підкупом на місцевих виборах

29.04.2018, 23:21

На виборах до територіальних громад 29 квітня підкупом виборців займалися шість політичних партій, повідомив Громадському радіо голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

"Лідери - Батьківщина та Аграрна партія, трохи менше - в Радикальної партії. По одному випадку підкупу є в Блоці Петра Порошенка та Самопомічі", - розповів Кошель.

Поліція порушила три кримінальні справи за фактом підкупу виборців. Двох організаторів затримали на Харківщині, також викрито схему в Одеській області.

За даними КВУ, виборцям роздавали гроші (від 300 до 600 грн), квитки на концерти, комбікорм, курчат, алкоголь, дрова, продуктові набори.

Нагадаємо, Кабмін запропонував карати виборців, які віддають свій голос за винагороду, терміном до двох років позбавлення волі. Тих, хто намагається підкупити виборців або змінює виборчі документи, пропонують позбавляти волі на строк до шести років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На виборах до Кілійської ОТГ виявили покупця голосів від "Батьківщини" (ФОТО)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернівецькій області (Заставнівська ОТГ) роздавали продукти від імені кандидатів від "Народного Руху України", "Радикальної партії" та "Самопомочі", - КВУ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бурбак прогнозує реальні тюремні строки за чернівецьке «ноу-хау» на виборах з червоними ручками у студентських гуртожитках

Довідково 

Практика фальшування результатів виборів або скупки голосів в Україні має відійти у минуле, а за такі дії потрібно встановлювати жорстку відповідальність. Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. Він повідомив, що Уряд напрацював спеціальний законопроект, який передається до Верховної Ради і може бути ухвалений вже в найближчій перспективі. 

Важливість ініціативи, на думку Глави Уряду, беззаперечна, адже 2019 рік – рік президентських та парламентських виборів.

«В Україні має бути чітке розуміння: ті, хто намагатимуться фальшувати, скуповувати голоси, будуть нести відповідальність», - сказав Глава Уряду.

Проект закону розроблений силами Міністерства внутрішніх справ спільно з громадськими організаціями. Він вносить зміни до деяких законодавчих актів, в тому числі Кримінального кодексу. Ключова мета законопроекту - встановлення покарання за порушення прав виборців і попередження спроб порушити виборчі права. Під час підготовки законопроекту проводилося дослідження, яке засвідчило: 68% українців не задоволені ступенем прозорості виборчих процесів.

1


КОМЕНТАРІ (1)

4.  Можно подумать, что кто-то верит в то, что в Украине есть, хотя бы одна партия, которая не занимается подкупом на выборах.

ВО ВЛАСТЬ ВСЕГДА ЛЕЗЛИ ЧИНОВНИКИ-НЕГОДЯИ, БИЗНЕСМЕНЫ-НЕГОДЯИ, ТИПА "АКТИВИСТЫ"-НЕГОДЯИ И ДРУГАЯ НЕЧИСТЬ, СЧИТАЮЩИЕ, ЧТО ВЕСЬ МИР ПРОДАЖНЫЙ!!!

     Если Тимошенко станет президентом, или премьер-министром, или возглавит Верховный Совет, то ровным счётом ничего не изменится (а возможно станет ещё хуже!), так как и в её команде преобладающая часть конченные подонки (включая Мунтяна с его командой)!!!

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина

avatar

Геннадий

01 травня 2018 11:54