'Квіти виросли коло четвертого блока' Марії Приймаченко  продали на аукціоні за пів мільйона доларів: гроші передадуть для ЗСУ

"Квіти виросли коло четвертого блока" Марії Приймаченко продали на аукціоні за пів мільйона доларів: гроші передадуть для ЗСУ

06.05.2022, 16:55

Роботу Марії Примаченко 1990 року "Квіти виросли коло четвертого блока" з серії творів, присвяченій Чорнобильській трагедії, продали на благодійному аукціоні за пів мільйона доларів. Гроші скерують на потреби ЗСУ.

Про це повідомив "Благодій Фонд Сергія Притули", який і продав картину, а вилучені гроші тепер спрямує на допомогу українській армії.

Полотно подарував фонду волонтер-водій, а в мирному житті колекціонер Ігор Понамарчук разом з дружиною Дар’єю Добріян із сімейної колекції.

"Саме цю її роботу для аукціону обрали через назву. Під час спроби наступу на Київ російські окупанти зайшли у Чорнобильську зону і рили окопи в Рудому лісі… Крім того, російські війська розбомбили краєзнавчий музей з роботами Марії Примаченко в Іванкові на півночі Київщини", — кажуть у фонді.

Стартова ціна лоту була 5 тисяч доларів. Врешті її купив українець з-за кордону за пів мільйона доларів.

Родина Марії Примаченко підтримала благодійний аукціон і відмовилася від роялті з продажу картини на користь ЗСУ.

У фонді Притули зазначають, що уперше за історію благодійних аукціонів українська картина була продана за такі гроші.

 



Нам потрібна ваша підтримка –  ПІДТРИМАЙТЕ BUKNEWS???????? благодійним внеском.   

 

1