Кушнірика, Паскаря і  Леонтія пропонували усунути з посад: студенти вручили депутатам міськради 'золоті' унітази

Кушнірика, Паскаря і Леонтія пропонували усунути з посад: студенти вручили депутатам міськради "золоті" унітази

25.12.2014, 14:38

Чергова сесія Чернівецької міськради розпочалась із новорічних привітань фольклорного театру-студії "Гердан", які виконали у сесійній залі колядки для обранців.

Пізніше до зали увійшли представники Євромайдану та Дід Мороз, який зачитав вірші про 23-х обранців міської ради, які торік у період подій на Майдані писали доноси на чернівецьких студентів у прокуратуру.

Студенти згадали поіменно кожного з депутатів, які доносили на студентів у прокуратуру та вручили кожному з них фігурки у вигляді "золотих" унітазів за "зроблену народними обранцями роботу".

А координатор чернівецького Майдану Тарас Прокоп закликав депутатів міськради працювати прозоро.

 Проте, не всі депутати зрозуміли гумор студентів: так, обранець міськради Володимир Бешлей відніс дві статуетки унітазів до міського голови Олексія Каспрука. 

А депутат Василь Максимюк, котрий нещодавно повернувся із зони АТО, пригрозив хлопцям-студентам, що з’ясує, чи з’явились вони у військкомат. 

Валерій Чинуш у своєму виступі  на сесії  пояснив студентам, що простим викиданням з вікон у країні проблеми не вирішуються.  Швидше, навпаки. Пояснив також про те, що в його підприємствах 650 людей вчасно отримують  зарплату, утримується благодійницькими коштами школа-інтернат і підтримуються багато спортивних проектів, і підтримка біженців вже майже на мільйон гривень. На жаль, до бойових студентів це дійде  років через двадцять. Зокрема те, що зруйнувати, зганьбити все, що не сподобалося,  це не засіб зробити усім краще.

Депутат міськради Володимир Бешлей запропонував внести до порядку денного питання про розпуск Чернівецької міської ради.

  Депутати не підтримали пропозицію Бешлея: "за" проголосували всього 23 обранці.

 Тоді Бешлей запропонував внести до порядку денного питання про припинення повноважень екс-регіоналів секретаря міськради Ярослава Кушнірика та двох заступників міського голови Олександра Паскаря і Георгія Леонтія.

 Ярослав Кушнірик запропонував Бешлею звернутися із письмовою пропозицією.

 "Коли мене призначали на цю посаду, я сказав, що готовий припинити повновноваження секретаря міськради, коли хоча б один депутат ініціює розгляд такого питання", - відповів Кушнірик.

Чернівецька міська рада також поповнилася сьогодні ще одним депутатом.

Віталій Гаврищук, який зареєстрований депутатом за виборчим списком міської організації політичної партії «Фронт Змін», присягнув на вірність громаді Чернівців.

Голова територіальної виборчої комісії Чернівців вручив значок та посвідчення депутата Гаврищуку.

У міській раді В. Гаврищук замінив Марію Порчук, яка склала повноваження депутата. 

Віталій Гаврищук, 1981 року народження, має вищу освіту, працює директором приватного підприємства «Світ реклами», проживає у Чернівцях.

 Про це повідомляє molbuk.ua, vidido.ua та Чернівці Таймс

1