Кушнірик залишається, але дороги від цього кращими не стають

Кушнірик залишається, але дороги від цього кращими не стають

31.05.2013, 22:29

Чутки щодо відставки керівника комунального господарства міста Ярослава Кушнірика не відповідають дійсності, повідомляє телеканал "Чернівці".

Подібні версії вже декілька днів активно поширюють електронні ЗМІ, які посилаються на слова депутата Чернівецької міської ради Олексія Каспрука. 

У повідомленнях йдеться, що Кушнірик написав заяву на звільнення через поганий стан доріг та проблеми в комунальній сфері Чернівців. В свою чергу, опозиція заявила, що можливими причинами звільнення стали маніпуляції із коштами, які передбачалися на закупівлю холодного асфальту для проведення ямкового ремонту в місті.

Директор департаменту ЖКГ Дмитро Сірман такі твердження називає черговими видумками та байками недоброзичливців:

- Зараз офіційно Ярослав Денисович перебуває у відпустці. Все інше - це слова, або слухи, або домисли. Зараз він знаходиться за кордоном.

Сьогодні, 31 травня, на засіданні колегії обласної державної адміністрації керівник виконавчої влади краю Михайло Папієв повідомив, що розуміє емоційні настрої мешканців Кіцманського району, які 29 травня відверто продемонстрували своє невдоволення жахливим станом доріг.

«Втім я жодним чином не поділяю з ними тих методів, які вони обрали для донесення дорожникам свого обурення», - зауважив керівник виконавчої влади краю.

Він переконаний, що перекриття дороги та перешкоджання руху автотранспорту – не є конструктивним шляхом виходу зі складною ситуації.

«Буковинцям вривається терпець і я їх цілком розумію. Ці бездіяльність та безпорадність, які протягом останніх двох місяців демонструє Служба автомобільних доріг та облавтодор, будуть припинена мною особисто, - наголосив голова облдержадміністрації. – Якщо за два тижні стан наведення ладу на автошляхах області суттєво не поліпшиться – будуть звільнені усі, хто причетний до вирішення цього питання».

Окрім цього Михайло Папієв доручив розробити механізм забезпечення гарантій якості робіт, паспортизації усіх дорожніх ям в області та зобов’язати замовників ремонту доріг видавати сертифікати якості на вже зроблені ділянки.

«Просто проводити ямковий ремонт автошляхів – це півсправи. Я наполягаю на пильному контролі якості усіх зроблених робіт», - зауважив керівник виконавчої гілки влади в області.

Відтак рішенням колегії обласної державної адміністрації оголошено догани заступнику голови обласної державної адміністрації Василю Бурлаці, начальнику Служби автомобільних доріг в Чернівецькій області Ігорю Гаху, начальнику Дочірнього підприємства «Облавтодор» Володимиру Мицьку та прийнято рішення про створення комісії, до складу якої увійдуть голови районних державних адміністрацій, секретар Чернівецької міської ради, секретар Новодністровської міської ради, представники правоохоронних та контролюючих органів, а також депутати обласної ради від усіх фракцій.

Створена комісія інспектуватиме хід ремонтних робіт на автошляхах краю.

1