Гайничеру, Курко, Маніліч відсудили у Каспрука другу книгарню

Гайничеру, Курко, Маніліч відсудили у Каспрука другу книгарню

20.04.2015, 14:58

Суд першої інстанції задовольнив позов про повернення

Суд першої інстанції задовольнив позов Чернівецької обласної ради про скасування рішення виконкому Чернівецької міської ради, яким оформлено право комунальної власності територіальної громади м. Чернівців на нежитлові приміщення першого поверху на вул. М. Заньковецької, 4 в Чернівцях та визнання недійсним відповідного свідоцтва про право власності.

Прийнято рішення про повернення у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області приміщення обласного комунального торговельного підприємства «Наука», яке включене до переліку підприємств, що реорганізуються шляхом злиття в обласне комунальне підприємство «Буковинська книга».

Про це повідомляють у прес-службі Чернівецької облради.

Довідково:

Це вже друга книгарня, приміщення якої обласна рада відсудила у Чернівців. Першим стало приміщення приміщення «Магазину навчально-наочного приладдя» (Ломоносова, 4), яке Обласна рада забрала у Чернівців ще 2013 року. Питання про передачу його на баланс ОКП «Буковинська книга» винесли на розгляд чергової сесії обласної ради. 29 жовтня 2013 року Вищий господарський суд України поставив крапку в судовій боротьбі за приміщення, в якій розміщується державне комунальне підприємство «Магазин навчально-наочного приладдя».

Тоді ж BukNews прогнозував, що наступною область відсудить у міста книгарню "Наука". 

-   Хочу сказати, що серед об’єктів міської власності, про яку ви мене питали, всі приміщення, у яких розташовані книгарні, відповідно до того переліку 1991-го року, є приміщеннями обласної комунальної власності, - сказав голова Чернівецької обласної ради Михайло Гайничеру в 2013 році, відповідаючи на питання BukNews про долю приміщень, які займають книгарні. -   І якщо в процесі наших намагань привести права на власніcть у відповідність до закону ці приміщення перейдуть до обласної комунальної власності, то я буду особисто ініціювати, щоб вони були передані на баланс цьому комунальному підприємству. І це буде зроблено всупереч усім тим заявам, які робив спочатку депутат обласної, а тепер народний депутат  – що реорганізація книгарень нібито робиться для приватизації привабливих об’єктів, які вони займають.  Тобто щоб вони не сплачували ніякої орендної плати. Це в повноваженнях обласної ради. А сьогодні, як відомо, вони таку оренду місту сплачують.  І це також буде внеском обласної ради в розвиток книжкової торгівлі. Безумовно, якщо зі мною погодиться профільна комісія і депутати обласної ради. Але я чомусь переконаний, що таке станеться. І ці книжкові магазини будуть. Це істотно зміцнить матеріальну базу книжкової торгівлі.

 РАНІШЕ МИ ПОВІДОМЛЯЛИ:

Комунальні книгарні мають належати Чернівцям, а не області, - нардеп

 У Каспрука офіційно підтвердили, що готові прийняти "Буковинську книгу" від області

Чернівці радо приймуть "Буковинську книгу", якщо Гайничеру з Манілічем її віддадуть

Гайничеру поcтавив Лібанову в один ряд з Пан Гі Муном, а Довганичу пообіцяв контракт і відібрані у Михайлішина приміщення книгарень (+відео)

1