Культуру на Буковині профінансують аж на 1 млн. 200 тис. грн.

Культуру на Буковині профінансують аж на 1 млн. 200 тис. грн.

11.01.2017, 12:50

В цьому році фінансування програми розвитку культури в області збільшилось у два рази. Про це сьогодні повідомила начальник управління культури обласної державної адміністрації Віра Китайгородська в рамках сьогоднішньої прес-конференції.

«Зокрема, торік на розвиток культури в області виділено 600 тис. грн., цьогоріч – 1 млн. 200 тис. грн.» , - зазначила посадовець.

Також в 2017 році виділено по 1 млн. грн. на придбання транспорту для колективу Чернівецької обласної філармонії та музично-драматичного театру імені О. Кобилянської.

Прикметно, що в цьому році, на відміну від 2016 року, передбачено оплату академічних надбавок для колективів області, котрі мають звання академічного.

Щодо планів управління культури облдержадміністрації на 2017 рік, Віра Китайгородська поінформувала, що наразі надійшли пропозиції від громадських організацій краю щодо проведення в цьому році молодіжного полікультурного фестивалю на території села Реваківці Кіцманського району, до якого планується залучити вихованців обласного училища мистецтв.

Також вона повідомила, що управлінням культури обласної державної адміністрації направлено звернення до продюсерського центру всеукраїнського каналу «1+1», з проханням, аби в цьому році учасники проекту «Голос країни» виконували композиції з репертуару Назарія Яремчука.

В області передбачається створення нових мистецьких проектів із залученням митців краю задля популяризації мистецьких та творчих здобутків нашого талановитого буковинця, письменника і науковця Михайла Івасюка, а також з нагоди 100-річчя з дня його народження.

Посадовець також анонсувала проведення 22 січня 2017 року на території обласного музею народної архітектури та побуту фольклорно-етнографічного фестивалю «Від Різдва до Йордана», який об’єднає понад 500 учасників народних аматорських та дитячих і юнацьких колективів. Під час заходу буде продемонстровано народні звичаї Різдва, Коляди, Водохреща.

1