Культовий чернівецький 'Букініст' сьогодні закритий

Культовий чернівецький "Букініст" сьогодні закритий

09.01.2013, 16:22

Увазі всіх, хто реально хоче взяти участь у захисті "Букініста". Кореспондент www.buknews.com.ua сам став свідком того, як сьогодні, близько 12.00, кілька читачів не змогли потрапити в улюблений магазин багатьох чернівчан. Двері культового чернівеьцкого "Букіністу" виявилися закритими. Очевидно, що це наслідок тривалого цькування керівника цього закладу Марини Лібанової з боку обласної влади. Ще вчора, 8 січня, через продавця магазину пані Ірину її повідомили, що сьогодні тут з'являться "швондери".

Як повідомила в соціальних мережах сама Марина Лібанова, комісія з восьми чоловік, включно з в.о.начальника управління з комунальної власності та з відділу по пресі Ольгою Петрівною Терен вчора закінчила передаточну інвентарізацію в книгарні "Наука". Ці самі люди завітали до "Букіністу" з попередженням, що сьогодні, 09.01, таке саме дійство вони розпочнуть у цій книгарні. Марини Лібанової у магазині в цей час не було, тому члени комісії через продавця Ірину передали, що, власне, її присутність (директора магазину!!!) для комісії вже не важлива, тому що директорка - звільнена (!) І це не зважаючи на те, що за захистом своїх прав пані Лібанова звернулася до суду. Адже йдеться про порушення трудового законодавства найвищим представницьким органом влади краю. На жаль, ухвали про призупинення дій рішення депутатів про її звільнення ще немає. Самі знаєте, як працюють наші суди!!! То які наші дії?

Зараз фактично йдеться про останній острівець опору владному беззаконню. Коли будь кого, хто чимось їй не догодив, можна нагнути, переламати через коліно закон і звільнити.



Усі книжні магазини з вул. Кобилянської першими побігли і поздавали документи у ліцензійну палату, потім два з них нібито передумали, але проблем у них поки ніяких - працюють собі спокійно та без нервів. В "Науці" ж відбулася офіційна передаточна інвентарізація, Барановська здалася, ні про шо чути більше не хоче. Хоча колектив "Науки", в чому, звісно, не можна бути впевненим, планує після переобліку звільнитися. Хоча їх вже почали умовляти лишитися і працювати під "мудрим" керуванням пана Добжанського. Пані Раїса Вергун ("Здоров"я") також каже, що хоче йти. Але чи написала заяву достеменно невідомо! Так само і директор "Художньої книги" – йти ніби хоче, але чи пише заяву? Звісно, якби всі колективи книгарень написали заяви і пішли - це стало б красномовним жестом владі. Хто б тоді працював у реорганізованих книгарнях? Так кого будемо рятувати?

1


КОМЕНТАРІ (2)

А ВСІ заяви ніколи разом не напишуть, бо ж це українці (чи, чернівчани, що, на жаль. суті не міняє)

avatar

До автора

09 січня 2013 15:38

avatar

Myhajlo Tokarjuk

11 січня 2013 19:47