Куліш попросив допомоги у структури Фірташа, яка оголосила війну Яценюку

Куліш попросив допомоги у структури Фірташа, яка оголосила війну Яценюку

28.06.2015, 15:57

ЗВЕРНЕННЯ ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА ГОЛОВИ ОДА ВОЛОДИМИРА КУЛІША ДО РАДИ ФЕДЕРАЦІЇ РОБОТОДАВЦІВ ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ. Текст звернення розміщено на офіційній сторінці Чернівецького обласного центру зайнятості у ФБ. 

За ініціативою Чернівецького обласного центру зайнятості перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Куліш звернувся до Ради Федерації роботодавців Чернівецької області щодо сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб та демобілізованих учасників АТО.

У зверненні зазначається, що війна на Сході України та складна соціально-економічна ситуація потребує нових підходів до вирішення проблеми зайнятості та задоволення потреб на ринку праці.

Війна змусила сотні тисяч українців покинути роботу, рідну домівку і стати переселенцями, а родини демобілізованих ще довго переживатимуть жахи війни і ніколи вже не повернуться до звичного життя та роботи.

Сьогодні, як ніколи раніше, постає завдання комплексного вирішення цих проблем у тісній взаємодії органів влади, роботодавців та служби зайнятості.

Ми закликаємо Вас та роботодавців краю зробити крок на зустріч суспільству. Цей виклик сьогодення змушує об’єднати зусилля абсолютно всіх ланок суспільства у допомозі учасникам АТО адаптуватися до мирного життя, а переселенцям – до нових умов та місця проживання. 

Працевлаштування демобілізованих військовослужбовців, які більше року захищали нашу країну в зоні проведення антитерористичної операції, та внутрішньо переміщених осіб є одним із найважливіших наших спільних завдань. 

Відповідно до прогнозних даних майже 2000 демобілізованих із військової служби повернуться на Буковину, частина з них потребуватиме працевлаштування. На жаль, тенденції на регіональному ринку праці є невтішними, адже станом на 1 червня 2015 року на одне вільне робоче місце претендує до 17 осіб, а в сільській місцевості цей показник інколи сягає понад 200 осіб.

Враховуючи ситуацію, яка склалася на ринку праці нашої області, просимо Вас звернутися до роботодавців щодо активізації подання до центрів зайнятості інформації про вільні робочі місця та вакантні посади або перспективи їх створення та сприяти працевлаштуванню громадян, у тому числі демобілізованих військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб. 

Нагадуємо, що укомплектування вакансій можливе шляхом організації професійного навчання та укладення договорів на професійне навчання безробітних під конкретні замовлення роботодавців. У Державній службі зайнятості функціонує потужна мережа центрів професійно-технічної освіти, яка здатна забезпечити підвищення конкурентоспроможності безробітних, у тому числі під замовлення роботодавців. 

Сподіваємося на глибоке розуміння проблеми та переконання у необхідності консолідованого підходу до її вирішення і просимо проінформувати службу зайнятості про наявність вакансій для працевлаштування демобілізованих військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб.

Зі своїми пропозиціями просимо звертатися до фахівців центрів зайнятості.

Довідоково

Головою Ради Федерації роботодавців України є Фірташ Дмитро Васильович - голова Ради Групи компаній Group DF. Нагадаємо, 13.03.2015 Федерація роботодавців України оприлюднила ВІДКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ до Президента України та членів Коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України щодо невідкладних заходів для зупинення повномасштабної соціально-економічної кризи в Україні, суть якого коротко можна викласти так:  Уряд та керівництво НБУ у відставку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяву Фірташа про «оголошення війни» уряду у "Народному фронті" назвали "істерикою олігарха, якого позбавляють вкрадених активів"

Відповідь ФРУ на заяву Прем'єр-міністра

ЗАЯВА ФЕДЕРАЦІЇ РОБОТОДАВЦІВ УКРАЇНИ щодо неприпустимості втручання у діяльність організацій роботодавців

КИЇВ, 5 червня 2015 року. Федерація роботодавців України висловлює обурення висловлюваннями Прем'єр-міністра України, який, згадуючи сьогодні у своєму виступі в стінах Парламенту України Федерацію роботодавців України (ФРУ), назвав її "федерацією роботозабиравців".

Такими безпідставними висловами очільник Уряду в особі ФРУ образив близько 8500 підприємств, які у сукупності генерують 70% ВВП України і дають роботу понад 5 млн. людей. Це розцінюється нами не інакше як спроба перекласти з себе провину за непрофесіоналізм та, як наслідок, стрімке падіння економіки і зменшення робочих місць, в намаганні врятувати свій падаючий політичний рейтинг.

У березні цього року ФРУ закликала економічний блок Уряду та особисто Прем'єр-міністра України піти у відставку у зв'язку з повною неспроможністю здійснити в країні ефективні реформи та, як наслідок, суттєвим зниженням рівня життя людей, зростанням корупції та деградацією національної економіки.

Проте замість того, щоб дослухатись до пропозицій бізнесу із відновлення національної економіки, Прем'єр-міністр дозволяє собі публічно ображати в особі Федерації тих, хто із останніх сил зберігає робочі місця, сплачує податки, наповнює бюджет у важкій кризисній ситуації, що спричинена непродуманими та непрофесійними діями самого Уряду.

Саме тому ми вкотре заявляємо про необхідність відставки Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, який за останній рік свого сидіння в цьому кріслі довів свою некомпетентність та неспроможність забезпечити умови для розвитку країни.

Ще більш цинічним виглядають звинувачування Прем'єр-міністра щодо приватизації Федерації роботодавців України та відвертий тиск на її керівництво в той час, як у Женеві розпочала роботу Міжнародна конференція праці, де влада України намагається позиціонувати себе як прихильника принципів свободи об'єднань та соціального діалогу між владою, роботодавцями і працівниками.

Ми розцінюємо це як брутальне порушення одного з найбільш шанованих і невід'ємних прав цивілізованого суспільства – право на свободу об'єднань, закріпленого у Конвенції Міжнародної організації праці №87, яке забороняє державі втручатись у діяльність організацій роботодавців.

Вважаємо неприпустимим намагання прем'єр–міністра використовувати політичне забарвлення у відносинах з найбільш репрезентативним об'єднанням бізнесу.

Ця Конвенція, на жаль, не відома Прем'єр-міністру, або він цинічно її ігнорує. Так само як ігноруються і норми статей 6, 7 Закону України "Про організації роботодавців, їх об'єднання, права та гарантії їх діяльності", якими визначено свободу діяльності організацій роботодавців. У зв'язку з цим ми вимагаємо публічного вибачення Прем'єр-міністра України за втручання у діяльність самоврядної організації роботодавців та визнання поваги до міжнародних норм щодо свободи об'єднань.

При цьому, Федерація роботодавців України, яка є повноправним членом Міжнародної організації роботодавців, відповідно до Статті 24 статуту Міжнародної організації праці залишає за собою право звернутись із скаргою на Уряд у зв'язку з порушенням норм Конвенції МОП № 87 та тиском, який вчиняється на найбільш репрезентативну організацію роботодавців, у намаганні підпорядкувати владі одну з небагатьох структур, що має силу і сміливість висловлювати правду та критикувати її за неефективну діяльність.

Источник: http://www.fru.org.ua/ua/media-center/positions/vidpovid-fru-na-zaiavu-prem-ier-ministra-v-parlamenti

1


КОМЕНТАРІ (4)

avatar

Mykola Buzynskyy

30 червня 2015 21:39

avatar

Mykola Buzynskyy

03 липня 2015 16:00

avatar

Степан Терновецький

04 липня 2015 16:10

Нам роботодавцям всерывно кого приймати на роботу, чи учасникыв АТО чи людей з обмеженими можливостями, головне щоб людина була адекватною и фахівцем або бажаючим вчитися.

Актуальною проблемою і більш важливою є дійсно те що нинішня влада вбила єкономіку держави, паралізувала купівельну спроможність і цим самим знищує робочі місця замість створення програм і умов для їх збільшення.

Влада сьогодні баче більш важливою проблемою ніж економіка регіонів і області це децентралізація та примусове-добровілне обеднання громад ще й з більшою агітацією ніж легалізація бізнеса та розвиток промисловості, ніби переділ бюджетів та ресурсів (перетягування ковдри)  вирішить проблеми економіки що є більш важливішим ніж популістичні програми для кращого життя наших людей.

На привеликий жаль всі гріхи влада спише не на їхній не професіоналізм а на війну та інші проблеми.

Премера і його команду дійсно потрібно гнати у відставку і не тільки, за стан держави до якого вони привели.

avatar

Георгий

04 липня 2015 22:36