Регіонала Артема Семенюка 'нашоукраїнець' Куліш не підтримував, Москаль - це пустоцвіт і політичний бур'ян, Кличко - шило в мішку, а єдиний кого шкода - це Яценюк, — Віктор Ющенко у Чернівцях (оновлено)

Регіонала Артема Семенюка "нашоукраїнець" Куліш не підтримував, Москаль - це пустоцвіт і політичний бур'ян, Кличко - шило в мішку, а єдиний кого шкода - це Яценюк, — Віктор Ющенко у Чернівцях (оновлено)

18.10.2012, 22:09

Голова облорганізації партії «Наша Україна» Володимир Куліш жодного інтерв’ю на підтримку кандидатів у народні депутати від Партії регіонів Артема Семенюка не давав. Про це сьогодні на прес-конференції у Чернівцях повідомив голова партії Віктор Ющенко.

- Я розмовляв з Кулішем і він мені сказав: я цього інтерв’ю не давав, - сказав В.Ющенко.

Нагадаємо, йдеться про агітаційний випуск газети "Свобода слова", в якій Володимир Куліш підтримав кандидата на окрузі №204 (м.Хотин) від ПР Артема Семенюка. 

Екс-президент України заявив, що «Наша Україна» не може об’єднуватися ні з ПР, ні з «Батьківщиною» - обидві політичні сили Ющенко вважає однаковим злом. За його словами, "Наша Україна" не може підтримувати ні тих, хто підписав кабальну Московську газову угоду, ні тих, хто підписав Харківську. Екс-президентові тільки шкода Арсенія Яценюка, якого привели «очолити кремлівський проект під назвою «Батьківщина», внаслідок чого він лише втратив рейтинг.

"Мене не влаштовує об'єднана опозиція, бо це туман. У всіх рейтинг там - нуль! Я всіх їх двічі вводив у політику, але все одно: об'єднайте їхні сили і отримаєте великий нуль! Мені там щиро жаль тільки Арсенія Петровича, бо його довели до того, що він очолив проект "Батьківщина". Це проект Кремля, який має зійти з політичної арени України. Тому закликаючи мене до об'єднання, ви фактично запрошуєте мене до могили, там немає нічого національного".

Ющенко висловив переконання, що "Партія регіонів і "Батьківщина" - це політичні сили війни. Вони  видають квитки на війну. А навіть холодна війна - це погано. Нація не повинна ділитися на фронти. Вибори - це не війна. Тому мені не подобається мілітаризація виборчого процесу. Плану дій, ідеології в них немає, а тому відбувається ескалація протистояння. Вони працюють як шулери. Я не випускаю можливості силових, обмежувальних дій з боку влади. Бо коли нагнітають пристрасті у влади завжди зростає спокуса застосувати силу. Хоча насправді вибори демонтують конфлікти, вони покликані згладжувати громадянське протистояння".

Ухвалений владою та опозицією закон про вибори народних депутатів Віктор Ющенко вважає дефектним, в який закладено спокусу маніпуляції.

За словами Віктора Ющенка, "мовний закон, який розколов і без того несформовану українську політичну націю, ухвалив не Янукович.  Янукович мусував це питання з 2006 року, проте у Партії регіонів ніколи не було 226 голосів для ухвалення мовного закону. У нинішньому парламенті голосів Партії регіонів, Литвина і комуністів разом взятих не вистачило б для того, щоб провести результативне голосування з цього питання. Тому не Янукович провів цей закон, а "Батьківщина", яка дала йому додатково 32 голоси. Бо "Батьківщина" - це секта, яка володіє технологією здобуття влади". 

Не хоче об’єднуватися Ющенко і з Кличком, бо той не декларує свого ставлення до ключових питань — вступу до НАТО, російської військової бази в Україні, УПА та національних героїв України. "Кличка ще мало знають, тому у нього такий високий рейтинг. Але відповіді на питання, як він поведе себе у парламенті в українських питаннях ми не маємо. Яким є його ставлення до наших героїв, розміщення російських баз в Україні - невідомо. А все через те, що в політику приноситься шило в мішку, а потім ми маємо сюрпризи". 

Віктор Ющенко не задоволений політичною системою України, яка досі не відбулася. Її він порівняв з коморою, в яку на зиму складають усілякий непотріб.

- У нас дві третини партій не мають політичної ідеології, а більшість партій — це корпоративні проекти з великими грошима, які володіють технологією здобуття влади, - переконаний екс-президент.

Водночас Віктор Ющенко відмовився коментувати закиди народного депутата Геннадія Москаля, що зараз він і його політична сила працюють на Банкову. "Не хочу коментуваит цю людину, бо це нецікаво. Це - пустоцвіт, бур'ян, яких дуже багато в політиці", - сказав екс-президент України.

"Я знаю, що мене більшість не підтримає, але я правий! І цим політиканство відрізняється від державної діяльності!", - резюмував Віктор Ющенко.

Частково використано матеріали molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Объединенная оппозиция и партия «Удар» являются конкурентными технологическими проектами в борьбе за власть и никогда не объединятся в парламенте.

Ирина Ванникова не верит в сотрудничество между Ударом и "Батькивщиной"

Об этом заявила кандидат в депутаты от партии «Наша Украина» Ирина Ванникова.

«Если в основе политических сил лежат ценности - они могут найти общую платформу для действий. Двое желающих попасть во власть, которые работают на чужих деньгах, никогда таких договоренностей не достигнут. В таких партийных проектах желающих получить власть всегда будет больше, чем мест в парламенте», - сказала она.

Ирина Ванникова отметила, что публичная ссора, возникшая между «Батькивщиной» и УДАРом из-за провала согласования кандидатов-мажоритарщиков, свидетельствует о том, что их главная цель - не взаимное усиление для борьбы с властью, а получение максимального результата для себя.

«Ни о какой реальной оппозиционности не идет. Никакой идеологии нет. «Удар» - это БЮТ-2. Один стремится занять место другого, поэтому такая ситуация была предсказуема. Интересно, будет ли кто из их лидеров оправдываться перед избирателями знаменитым «Пропало все!", - считает Ирина Ванникова.

При этом она напомнила, что партии без идеологий превращаются в «фабрики тушек» в парламенте, и эта характеристика относится и Объединенной оппозиции и «Удар».

Следовательно, будущее сотрудничество в парламенте стала еще более сомнительной, зато реальностью могут стать прогнозы о возможном блокировании «Удар», который по некоторым социологическим опросам опережает оппозицию, и Партии регионов в парламенте.
«Произошел большой обман избирателей», - констатировала Ирина Ванникова.

avatar

У Ющенко назвали «Батькивщину» и «Удар» фабриками тушек

19 жовтня 2012 08:28