Перший скандал Порошенка: куди зникли благодійні кошти призначені для родин загиблих майданівців, переказані в тому числі буковинцями на заклик телеканалу?

Перший скандал Порошенка: куди зникли благодійні кошти призначені для родин загиблих майданівців, переказані в тому числі буковинцями на заклик телеканалу?

30.05.2014, 15:26

Звертаємо увагу  читачів, що BukNews поставив це питання майже місяць тому народному депутату України Оксані Продан, яка обіцяла відповісти нам на нього. Проте обмежилася посиланням на сайт благодійного фонду «Фонд громади Приірпіння». Тим часом редакція знає вже дві чернівецьких родини, які точно переказували кошти на адресу фонду під час організованого на 5 каналі телемарафону.

Журналіст BukNews не питав би про це у людей, наближених до Порошенка (Оксана Продан), якби не було того повідомлення, яке журналісти взяли на його сторінці у ФБ.  Де саме обраний президент одним з перших називає зібрану суму і чітко каже, що кошти підуть родинам загиблих. Тоді ще ні про який Ізраїль мова не йшла. Нехай тепер його помічники спростують, скажуть, що він цього не казав. До того ж групі депутатів легше розібратися, хто стоїть за фондом і чому гроші, де є крапля також від буковинців, не пішла, в тому числі, двом чернівецьким родинам загиблих.

Через запізнення тоді ще кандидата на посаду президента Петра Порошенка у Чернівці оголошену раніше в іншому місці прес-конференцію скасували. Тому, на жаль, BukNews  не запитав особисто у нього про роль каналу в цій оборудці з грошима.

А щодо того, що телеканал тільки рекламував, то це не зовсім вірний підхід. По-перше, якщо дбає про свою власну репутацію і репутацію власника, то мав би контролювати, як його використали для непрозорої справи. Один чернівчанин, якого я знав ще дитиною, років 30 тому, ще за радянських часів, "калимив", підвозячи на своїй машині різних людей. Раз його найняли якісь злодії, які щось там украли. Він навіть не знав, куди вони йдуть, а просто чекав під будинком. Коли їх зловила міліція, то посадили усіх. В тому числі цього водія, як співучасника злочину. І конфіскували машину. Хоча він просто перевозив, не знаючи кого і що.

Як повідомила Liybov Stasiv,  яка добилась створення Експертної ради для публічного прийняття рішень по використанню цих коштів, "на жаль, тільки нещодавно родинам загиблих почали надходити незначні кошти. Представники Фонду кажуть, що 1 червня буде презентована Програма допомоги родинам. Минуло понад два місяці. Гривня обезцінилася, годувальники загинули... Люди, які за два дні зібрали 50 мільйонів гривень, надіслали кошти родинам загиблих, а не на довготривалі програми. Матері самі розберуться, що робити з цими грішми. У державі є соціальні програми, які будуть спрямовані на дітей, які осиротіли. А Фондові треба всім миром сказати: " Не мудруйте! Віддайте гроші за призначенням!"

Пані Любов Стасів також розповіла нам таке:

"Ми створили НАГЛЯДОВИЙ КОМІТЕТ ЗА ВИКОРИСТАННЯМ ПОЖЕРТВ ДЛЯ РІДНИХ «НЕБЕСНОЇ СОТНІ»

Громадської спілки «Наглядова комісія за використанням пожертв для рідних «Небесної сотні». Виходили на телебачення. 6 березня я зателефонувала Віктору Чумаку, який, на той час тільки-но повернувся з Криму, йому було не до того. Олесь Доній мене спрямував до організації "Євромайдан SOS". Там дівчатка мені багато розповідали про тривалий проект підтримки родин, зокрема їхніх дітей. Вони плакали і щиро свідчили про свою участь у допомозі родинам загиблих. І я щиро вірю, що ці юнаки і юнаки на волонтерських засадах зробили велику роботу по збору інформаціі про родини.

Однак, кошти сім'ям так і не видали.

Майже 7 млн. Відправили на Ізраїльську клініку для наших поранених. Близько двох мільйонів пішло на приватні картки родин поранених.

Достеменно звітного документування на що пішло 7 мільйонів гривень, які мали б піти родинам загиблих нема. Звісно, не морально казати, що гроші з цього рахунку на поранених не можна було давати, однак... Варто грунтовно відзвітувати, скільком нашим пораненим зроблено операції, на яку суму тощо. Я вже не кажу про те, що таке нецільове використання коштів могло бути спрямовано на наші лікарні, де б лікувалися українці. Не відомо якого рівня фахівці відправляли поранених за кордон, за якими критеріями.

Якщо ви хочете і можете долучитися до нашої групи, будемо раді, бо - наша головна вимога - віддати людям гроші. Я зараз надішлю лист, який ми надіслали сьогодні депутатам, а також інформацію про Фонд. Зверніть увагу на статутні внески і, що для цих людей такий приплив грошей на рахунок.

 Повне найменування юридичної особи та скорочене у разі його наявності
БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД "ФОНД ГРОМАДИ ПРИІРПІННЯ"
(БФ "ФОНД ГРОМАДИ ПРИІРПІННЯ")


Ідентифікаційний код юридичної особи
34780212

Організаційно-правова форма
БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ

Місцезнаходження юридичної особи
08200, Київська обл., місто Ірпінь, ВУЛИЦЯ ПУШКІНСЬКА, будинок 53А, квартира 5

Перелік засновників (учасників) юридичної особи, у тому числі прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання, якщо засновник – фізична особа; найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код юридичної особи, якщо засновник – юридична особа
З...А А... С... (Прізвище приховано)
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00

Л...А Т... А...
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00

П...Й А... В...
Розмір внеску до статутного фонду (грн.): 0.00
Види діяльності
Код КВЕД 88.99 Надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, н. в. і. у. (основний)

Прізвище, ім'я, по батькові, дата обрання (призначення) осіб, які обираються (призначаються) до органу управління юридичної особи, уповноважених представляти юридичну особу у правовідносинах з третіми особами, або осіб, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори та дані про наявність обмежень щодо представництва від імені юридичної особи

П...Й А... В... - керівник з 30.07.2010;

П...Й А... В... - підписант з 30.07.2010

Дата та номер запису в Єдиному державному реєстрі про проведення державної реєстрації юридичної особи – у разі, коли державна реєстрація юридичної особи була проведена після набрання чинності Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців"

Дата запису: 27.03.2007
Номер запису: 1 357 102 0000 001923
Статус відомостей про юридичну особу
відомості не підтверджено

Місцезнаходження реєстраційної справи
Реєстраційна служба Ірпінського міського управління юстиції Київської області

Інформація про здійснення зв'язку з юридичною особою
Телефон: (044) 223-66-06

Тепер вже не BukNews, а нардепи Олександр Бригинець, Володимир Ар’єв і Леонід Ємець звернулися до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова з вимогою перевірити інформацію щодо можливого нецільового використання коштів, перерахованих небайдужими громадянами на благодійний фонд «Фонд громади Приірпіння» для допомоги родинам загиблих Героїв Небесної сотні. Про це BukNews повідомила прес-служба народного депутата України Олександра Бригинця.

За наявною у нардепів інформацією, з перерахованих громадянами 52 млн. грн.., залишок на вказаному рахунку складає 40 грн.

1


КОМЕНТАРІ (4)

Щойно стало відомо,що Яценюк заплатив пукіну майже 800 мільйонів долларів !ГАНЬБА ! Ці гроші підуть на підтримку окупантів!!!

ЯЦЕНЮКУ ГАНЬБА !!! ЗАПЛАТИВ ОКУПАНТАМ - ЗРАДИВ УКРАЇНУ !!!

avatar

Яценюк фінансує окупантів!

30 травня 2014 23:03

Афера! Здурили на святому. Схоже на оборудку із збором коштів на "Лікарню майбутнього".  Спитати!

avatar

Кайло

30 травня 2014 23:05

Шановна громадо! Не дивуйтесь! Це природа нашої Української влади, а саме вкрасти, роздеребанити, і все це під шумок РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ! "Куля в лоб" і компанія повинна сидіти на лаві підсудніх разом з Яноковичем і "сім'єю". Тільки повна люстрація допоможе рідній Україні. Слава Україні!

avatar

Чернівчанин

31 травня 2014 12:20

За не перевіреними данними їх привласнив <a href="http://goo.gl/jOXBzc">Лицо-Икра</a>

avatar

ШВадим

11 лютого 2015 13:21