Кучма не приїхав: на відкриття пам'ятника Каденюку прийшли колишні народні депутати Олег Ляшко та Максим Бурбак

Кучма не приїхав: на відкриття пам'ятника Каденюку прийшли колишні народні депутати Олег Ляшко та Максим Бурбак

30.08.2019, 12:52

У Чернівецькій області сьогодні вранці розпочались урочистості з нагоди відкриття пам’ятника першому космонавту незалежної України, Герою України, Генерал – майору, кавалеру ордена « За мужність» І ступеня  Леоніду Каденюку.

Як передає з місця події кореспондент molbuk.ua, постамент знаходиться на території школи в селі Клішківці Хотинського району – рідного населеного пункту космонавта. Саме у Клішківцях 28 січня 1951 року народився Леонід Каденюк.

На урочистості з нагоди відкриття монументу до Клішківців з’їхалися сотні людей з усієї області, а також зі столиці. Зокрема, на заході присутні посадовці Чернівецької ОДА та обласної ради, а також колишні народні депутати Олег Ляшко та Максим Бурбак. Ця подія стала можливою саме завдяки Лідеру РПЛ, адже особисто він доклав багато зусиль, аби кошти з державного бюджету виділились на його будівництво!

Разом з колегою нардепом 8-го скликання Олегом Ляшко сьогодні взяли участь у відкритті пам`ятника першому українському космонавту Леоніду Каденюку у Клішківцях, Хотинського району. Радий був зустріти Олега у нас на Чернівеччині. Завжди маємо що проговорити та багато чого згадати, - написав на своїй сторінці у ФБ Максим Бурбак. 

 

"Велика честь бути присутнім на такому особливому заході пошанування пам'яті, разом з тим, великого доробку та спадщини великих професійних та людських якостей нашого Леоніда Каденюка.

Без сумніву, Каденюк – символ у людській подобі. Абсолютно слушно хочу апелювати до молоді: уявляєте, він мав мрії, працював над ними, і втілював їх у життя. Тож мрійте, працюйте і втілюйте в життя свої мрії», про це говорить нам Каденюк".

Про це в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк (Mykhailo Pavliuk) заявив на відкритті пам'ятника Леоніду Каденюку у Клішківцях.

"Мені надзвичайно приємно перебувати сьогодні саме тут, у Клішківцях, де надзвичайно працьовиті люди, котрі вміють любити та захищати свою землю. Саме звідси родом і Леонід Каденюк. Це людина, котра полюбила землю, природу, і будучи в космосі, неодноразово про це говорила нам: «…любіть землю, природу, докладайте зусиль, аби ми зберегли все найкраще нашим нащадкам», - додав Михайло Павлюк.

Він подякував усім, хто долучився до спорудження пам’ятника та закликав учасників заходу шанувати та поважати родину буковинця, дбати про все, що ми маємо, пам’ятати Леоніда Каденюка та бути великою дружньою українською нацією.

У рідному селі Каденюка на Буковині відкрили пам’ятник знаменитому космонавту – фото
У рідному селі Каденюка на Буковині відкрили пам’ятник знаменитому космонавту – фото

Як відомо, цей пам'ятник створив місцевий скульптор Ігор Ортинський.  

Джерело: https://molbuk.ua/

1