Куба по-чернівецьки, або проти підприємців 5-го сектора місто запровадило економічне і торговельне ембарго

Куба по-чернівецьки, або проти підприємців 5-го сектора місто запровадило економічне і торговельне ембарго

07.11.2013, 12:15

Проти підприємців 5-го сектора адміністрація комунального підприємства МТК "Калинівський ринок"  ввела ембарго на ввіз продукції для здійснення підприємницької діяльності. Про це повідомив депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк. Між підприємцями і адміністрацією ринку, нагадаємо, триває конфлікт щодо незаконної реконструкції вказаного сектора.

- Тепер і у нас є свій острів свободи !!! Куба по-чернівецьки, це 5 сектор Калинівського ринку. Від понеділка, на підприємців вказаного сектору адміністрацією комунального підприємства МТК "Калинівський ринок" накладено повне ембарго на ввіз продукції для здійснення підприємницької діяльності. Так сказати, накладено економічні санкції за вільнодумство та протидію незаконній реконструкції вказаного сектору, тобто за боротьбу за свої робочі місця, - каже депутат Чернівецької міської ради Юрій Ватаманюк.

Доставка продовольчих товарів в контейнери була зупинена охороною ще з понеділка, підприємці розвантажували вантажівки з товаром в інших секторах та на вул. Калинівський. Охорона та паркувальники відмовлялися пропускати вантажівки на територію сектору, мотивуючи це вказівкою керівництва ринку. Реалізація талонів, які дають право підприємцям ввозити товар на територію сектору після 20 години, була зупинена.

У середу, 6 листопада,  підприємці 5 сектору вкотре зібралися перед заїздом на 5 сектор і вимагали пояснень у охорони та адміністрації ринку. Лише після двогодинного протистояння на телефон одного з охоронців надійшов телефонний дзвінок від "невідомого благодійника" і надано дозвіл завозити товар сьогодні на територію сектору. Вітаю підприємців хоч з маленькою, ала черговою перемогою!!!

Ситуацію з перешкоджанням підприємцям займатися підприємницькою діяльністю прокоментував також народний депутат України Максим Бурбак

- Куба до сих пір тримається:) Якщо ж серйозно, то це вже новий етап конфлікту злочинної влади в Чернівцях та підприємців, які не побоялись публічно відстоювати своє основне право - на працю та робоче місце. Впевнений, громада Чернівців з Вами !!!

Редакція BukNews передала цю інформацію в прес-службу Калинівського ринку і готова опублікувати коментар його адміністрації щодо її бачення нинішньої ситуації.

1