Кримінальної відповідальності за 'кнопкодавство' в облраді не буде

Кримінальної відповідальності за "кнопкодавство" в облраді не буде

14.03.2013, 19:42

Депутат облради від "Фронту змін" Микола Салагор зняв питання про кримінальну відповідальність за "кнопкодавство" в облраді, яке він пропонував на розгляд 15 сесії Чернівецької обласної ради.

Про це він заявив на сесії у четвер після того, як представник юридичного відділу облради вказала на недоліки цього питання, передає із сесійної зали кореспондент molbuk.ua

"Звичайно, обласна рада не може приймати такі рішення. Я знімаю своє питання про кримінальну відповідальність за неособисте голосування депутатів облради. Головне - аби ми всі домовились і голосували особисто", - сказав Микола Салагор.

На пленарному засіданні 15-ї сесії депутати обласної ради більшістю голосів, а саме – 74, підтримали пропозицію депутата Миколи Салагора про внесення змін до регламенту щодо обов’язкового особистого голосування депутатів. При цьому пункт щодо кримінальної відповідальності за неособисте голосування був виключений з проекту рішення.

14 березня на третьому пленарному засіданні 14-ї сесії обласної ради VІ скликання депутати прийняли протокольне рішення про поіменне голосування. Але тільки на це пленарне засідання.

Ініціатива виходила від голови Чернівецької ОДА Папієва, його заступника Галиця, а озвучив її голова облради Гайничеру. Тому й не дивно що вони обмежились тільки одним пленарним засіданням.

Джерело: molbuk.ua та chas.cv.ua

1