Крокодилячим сльозам Папієва Мунтян не вірить

Крокодилячим сльозам Папієва Мунтян не вірить

26.07.2012, 20:33

Коментар керівника виборчої кампанії Об’єднаної опозиції «ВО Батьківщина» в Чернівецькій області Івана Мунтяна щодо звинувачень влади у «використанні брудних політтехнологій»:

«Зі здивуванням знову дізнався, що голова Чернівецької ОДА вкотре використовує посаду держслужбовця для політичної агітації. Це неприпустимо, що посадовець, який покликаний виконувати за гроші платників податків роботу з забезпечення рівних умов для учасників виборчого процесу, користується послугами своєї прес-служби і поширює заяви щодо політичної сили, яку він очолює в області. І навіть не соромиться цього. А це лише підкреслить мою коротку відповідь на викладені у повідомленні прес-служби ОДА нісенітниці.

Отже, що можна сказати на слова цього посадовця? Те, що влада настільки себе дискредитувала, що ніяких подібних провокацій проти них і придумувати не потрібно. Тим більше, це не в наших правилах, ми говоримо лише правду і нічого крім правди про цю владу. Правди цілком достатньо, аби люди зробили адекватні висновки і вжили адекватних дій стосовно таких «очільників». А вдавати з себе жертву – ну, очевидно, це все, що їм сьогодні залишається… Хоча це їм не поможе, я впевнений. Наші люди, звісно, жалісливі, але вони жаліють щиро і тих, у кого справді біда. Крокодилячим сльозам ніхто не вірить».

Під під час засідання колегії ОДА у середу, 25 липня, голова обласної державної адміністрації Михайло Папієв багато говорив про вибори. Говорячи про активізацію політичних сил в області напередодні старту парламентського виборчого процесу, Михайло Папієв звернув увагу на застосування опонентами провладної Партії регіонів, яку він очолює на Буковині, брудних політтехнологій: «Людям телефонують начебто від імені Партії регіонів, запрошують на міфічні заходи та роздачу продуктів. Хочу публічно підкреслити, що обласна організація Партії регіонів у Чернівецькій області не планує працювати з виборцями через посередництво телефонних технологій, тому такі дзвінки прошу сприймати як політичні провокації проти партії влади. Ми, на відміну від наших опонентів, яким немає що сказати людям, спілкуємося з буковинцями безпосередньо, в режимі живих зустрічей, і саме таким чином успішно вирішуємо проблеми наших краян».

Михайло Папієв закликав чільників опозиції вчитися вести діалог з мешканцями Буковини особисто, а не з допомогою політичних заяв. Він нагадав, що 27 липня відбудеться позачергова сесія обласної ради, на якій чекають запрошеного до такого спілкування народного депутата України Арсенія Яценюка, щоб з’ясувати позицію одного з провідних опозиціонерів щодо закону «Про засади державної мовної політики» та хуліганських дій, пов’язаних з обласною організацією «Фронту змін».

1