Край, в якому не варто жити (+ ВІДЕО)

Край, в якому не варто жити (+ ВІДЕО)

25.05.2012, 21:38

Губернатор постійно, як священну мантру, не втомлюється повторювати, що “Буковина – край, де варто жити”. Складається враження, що навіть він та його команда беззастережно в це повірили. Естафету, як гідний спринтер, перейняв младорегіонал, за сумісництвом секретар міськради Віталій Михайлішин. Він визубрив цей нехитрий меседж, замінивши Буковину на Чернівці. Суть від цього не змінилась. Отже, ми живемо там, про що інші можуть лише мріяти.

На справді не все так райдужно і безхмарно, як нас у цьому намагаються запевнити. Одразу хочу убезпечити шквал негативу, мовляв, не подобається тут, шуруй деінде. Буковина і Чернівці і справді прекрасний край, де не просто варто жити, але хочеться робити щось добре та корисне для нього. Але коли таку банальщину верзе керівництво міста та області, виникає чимало риторичних запитань.

Не варто жити там, де дорогу ремонтують до приїзду московського патріарха, і яка не є стратегічною для області. Натомість губернатор обіцяє, що цього року гроші на автошляхи поллються немов із рогу достатку. Добігає кінця травень, але жодного метра дороги, окрім ямкового ремонту, не відновлено.

Не варто жити там, де зарплати одні з найнижчих в Україні. Водночас дорогами розсікають дорогі автівки чиновників, бізнес злився, немов сіамські близнюки, із владою, корупція стала нормою, а правоохоронні та податкові органи за цим спокійно спостерігають.

Не варто жити там, де дорога до столиці займає майже 15 годин, а влада безсило розводить руками, бо трутнів від зовнішньої політики, яких ми годуємо, роками не можуть домовитись про безперешкодний транзит територією іншої країни.

Не варто жити там, де законно обраного мера звільняє купка пройдисвітів. І питання не в тому, що його і обирати було не варто, бо за роки керування містом змінився хіба що сам екс-мер. Постарів. Справа у банальному дотриманні закону та нехтуванням думкою виборців.

Не варто жити там, де місцеві депутати отримали значок не для роботи, а чисто для гонору. Усі реальні хлопаки у депутатах, а чим ми гірші?

Не варто жити там, де крісла депутатів займають учорашні гопники, які мандатом прикривають власний бізнес, отримуючи преференції за потрібне голосування.

Не варто жити там, де журналістика поступово перетворюється на найдревнішу професію, а нібито маститі тунці пера стали придворними літописцями, фотокорами та махровими джинсовиками.

Не варто жити там, де обіцянки влади сприймаються як відверте кепкування з людей. Коли посеред міста встановлюють абсурдну інсталяцію до Євро за 250 тисяч благодійних коштів, а сотні хворих дітей рахують кожну копійку, яка необхідна аби вижити.

Не варто жити там, де кадрові ротації здійснюються виходячи з революційної необхідності, залежно від партійної квоти, політичної приналежності, особистої відданості. І це проблема не лише цієї влади, цим грішили усі без винятку.

Зрештою кожен може особисто для себе з’ясувати та визначити, де не варто жити. А на Буковині і у Чернівцях жити варто. Адже будь-яка влада – то тимчасове явище, а найбільшою цінністю є люди, без яких наймальовничіший край – звичайнісінька адміністративна одиниця.

Лесь Акулін

Джерело: visti.cv.ua

"Територію нашої країни треба зробити небезпечною для життя громадян!". В. Янукович 

1


КОМЕНТАРІ (4)

Автор неправий, що жодного метра дороги не зробили. У Сторожинці вперше за останніх 10 років повністю перестелили центральну вулицю Чернівецьку. Вона зараз виглядає не гірше, ніж дорога до Банчен. Спасибі!

avatar

Георгій, Сторожинець

25 травня 2012 19:07

У Глибоці також закінчують капітальний ремонт дороги біля районного будинку культури.

avatar

25 травня 2012 19:22

Нічого собі, діялнки дороги у Сторожинці та Глибоці. Справжнє досягнення влади. Віват!!!

avatar

Дивина

25 травня 2012 19:40

Видко автор теж із тунців пера (чи вважає себе таким), але влада ним знехтувала:-)

avatar

Лев Толстой

26 травня 2012 22:19