Козак заперечує, що Сокирянська районна рада розглядала питання про об'єднання будь-яких районів

Козак заперечує, що Сокирянська районна рада розглядала питання про об'єднання будь-яких районів

25.06.2019, 13:13

Про це йдеться в інформаційному повідомленні, підписаному головою Сокирянської районної ради Василем Козаком, яке надійшло на редакційну адресу BukNews. (Див. фото). 

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про таке Василь Козак хоче, щоб столицею об'єднаних бессарабських районів став не Хотин, а Новодністровськ

СБУ має перевірити, як Козак кроїть Чернівецьку область під свої інтереси, - думка

Водночас, як зазначається у відповідному рішенні, яке ухвалили Сокирянська райрада 11 червня, депутати вирішили визнати неприйнятним розроблений Мінрегіоном проект удосконалення адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Чернівецької області, "оскільки Мінрегіон проігнорував волю 14 сільських рад Сокирянських району та допустився відхилень від власних Методичних рекомендацій".

Окрім того, районна рада рекомендувала Сокирянській РДА у межах компетенції запропонувати міжвідомчій обласній робочій групі з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Чернівецької області:

- при моделюванні проєкту адміністративно-територіального устрою базового рівня Чернівецької області врахувати рішення сільських рад Сокирянського району, підтримані Чернівецькою обласною радою;

- переглянути межі об’єднаних районів області та утворити Новодністровський район з центром в місті обласного значення Новодністровськ.

Водночас районна рада вирішила звернутися до Президента України Зеленського В.О. з проханням переглянути моделювання системи адміністративно-територіального устрою, зокрема Чернівецької області, та межі і завдання госпітальних округів, утворених Кабінетом Міністрів України в 2017 році.

Як відомо, нардеп Максим Бурбак розкритикував це рішення Сокирянської райради, назвавши його  "першими ознаками федералізації", - нагадує https://molbuk.ua/

1


КОМЕНТАРІ (2)

І знову Бурбак збрехав !!!

І такий він  в усьому !!!

avatar

25 червня 2019 14:27

Депутати Сокирянської районної ради одноголосно підтримали пропозицію Василя Козака про створення Новодністровського об’єднаного району (ВІДЕО)

Днями проект удосконалення адміністративно-територіального устрою базового та районів Чернівецької області проаналізували і на сесії Сокирянської районної ради. Звертаючись до присутніх голова райради Василь Козак зазначив, що обранцям органів місцевого самоврядування Новодністровська і Сокирянщини необхідно консолідувати зусилля та відстояти можливість створення укрупненого району з центром у місті обласного значення. Саме запропонована модель, за його словами, надасть можливість соціально-економічного розвитку цих територій. Розміщення потужних підприємств, енергетичної, будівельної та аграрної галузей сприятиме розбудові інфраструктури.

Втім, нинішній нардеп Максим Бурбак свідомо, за словами Василя Козака, тривалий час протидіє продовженню децентралізації на Сокирянщині, лобіюючи свої власні  бізнес-інтереси та  імітуючи турботу про місцевих жителів. Він і його оточення дестабілізують ситуацію та умисно протиставляють Новодністровськ – району. В той час, як і сокирянці,  і новодністровці не мають  що ділити.

Відтак депутати районної ради  рекомендували Сокирянській РДА запропонувати міжвідомчій робочій групі з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою Чернівецької області переглянути межі об’єднаних районів краю та утворити Новодністровський район та звернулись до Президента України Володимира Зеленського з відповідним проханням.

Джерело: http://nordbess-news.cv.ua/deputaty-sokyryanskoji-rajonnoji-rady-odnoholosno-pidtrymaly-propozytsiyu-vasylya-kozaka-pro-stvorennya-novodnistrovskoho-objednanoho-rajonu-video?fbclid=IwAR1kK6f3RfpP1ShAG_QfYWjAXXPtJvn03a_PapUIciOCtJXqxu402Y-63vY

п.  "- переглянути межі об’єднаних районів області та утворити Новодністровський район з центром в місті обласного значення Новодністровськ.

3. Звернутися до Президента України Зеленського В.О. з проханням переглянути моделювання системи адміністративно-територіального устрою, зокрема Чернівецької області, та межі і завдання госпітальних округів, утворених Кабінетом Міністрів України в 2017 році."

 

Джерело: http://gromady.cv.ua/sk/rada/276/documents/section/84?fbclid=IwAR05XaEl5kikrWHGZCpSo79eAMafsTNk5bZjIO1DruF_WrFOVIwPq6BHpDE

avatar

Козак перелякався і відбріхується

25 червня 2019 15:58