Козак про  децентралізацію:  Треба було створити виконкоми районних і обласної рад. Це та сама децентралізація

Козак про децентралізацію: Треба було створити виконкоми районних і обласної рад. Це та сама децентралізація

14.02.2017, 00:37

Про це голова Сокирянської районної ради В.В.Козак заявив в інтерв'ю, оприлюдненому на сайті  http://nordbess-news.cv.ua/.

- Спочатку про децентралізацію. Два роки я пояснював людям, що з населених пунктів нашого району треба створити одну об’єднану територіальну громаду (ОТГ). Лише таким чином Сокирянщина розвиватиметься, збережемо те, що надбали десятиліттями. Але наш народний депутат Максим Бурбак „перевернув” усе так, ніби один район – одна громада потрібна лише мені особисто.

В органах виконавчої і представницької влади я вже працюю більше 15 років. А тому проблеми і потреби кожного населеного пункту знаю добре, як свої особисті. Реально усвідомлюю, що за нинішніх обставин ми ніяк „не вигребемо”, якщо не будемо разом. Кого зараз можна звинувачувати, що всі заправочні станції розташовані в Сокирянах? Ніхто ж не хотів будувати такий об’єкт, скажімо, у Братанівці.

Нам зараз реформатори розказують, що гроші мають „ходити”за людиною. Так само нам казали, що кошти мають „ходити” за дитиною. По формулі на кожного школяра держава виділяє 10 тис. грн. А що на практиці? У великих школах ми витрачали на дитину 5 тис. грн., а в малих – 20 тис. Малі школи утримували за рахунок великих. І це було правильно. Бо не можна, щоб село не мало школи.

Зараз штучно створюється ситуація, щоб район розірвати на частини. І треба визнати, що робиться це „успішно”. Хоч деякі Інтернет-видання наполегливо стверджують, що Козак у Сокирянах стримує процес децентралізації, це неправда. Я за реформу. Розумну. Треба було зробити значно простіше. Як це вже колись робили – створити виконкоми районних і обласної рад. Це та ж сама децентралізація.

Джерело: http://nordbess-news.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Myhajlo Tokarjuk

14 лютого 2017 09:25