Козак  маніпулює зверненням Бурбака

Козак маніпулює зверненням Бурбака

08.06.2013, 14:20

"У відповідь на депутатське звернення народного депутата України Максима Бурбака Прем’єр – міністру України Азарову М. Я. від 17 травня 2013 року № 147-К/113 щодо доцільності подальшого будівництва Палацу культури в м. Сокиряни 7 червня відбулися громадські слухання жителів Сокирянського району. В переповненому залі «діючого» будинку народної творчості та дозвілля громада висловила свою думку - бути чи не бути даному об’єкту дозвілля в райцентрі.

Звернення народного обранця сколихнуло свідомість всього населення Сокирянщини. Як видно із звернення - в Сокирянському району немає потреби в будівництві районного будинку культури, оскільки тут вже є діючий.

Свою позицію з даного питання висловив депутат Сокирянської районної ради, голова райдержадміністрації Василь Козак.

Так, склалося, ще за радянських часів і до недавнього часу в Сокирянському районі не побудували ні лікарні, ні районного будинку культури, але це не означає що населення Сокирянщини цього не заслуговує, - зазначив Василь Васильович.

За його словами приміщення колишньої панської конюшні, якому понад 100 років вже довго служить під об’єкт дозвілля і давно б зруйнувався, якби не проводився поточний ремонт. Він нагадав, що в Титулі будови Дністровської ГАЕС ще в далекі 80 – ті роки було передбачено будівництво об’єктів соціальної сфери Сокирянського району, як компенсація за затоплення територій та переселення його жителів, і в 1989 розпочато будівництво районного будинку культури, яке незабаром було заморожено.

Два роки тому, з відновленням будівництва Дністровської ГАЕС продовжилося і його будівництво. За минулий рік зроблено надзвичайно багато - будівлю повністю укріплено та перекрито за сучасною технологією. На жаль, через перенесення конкурсних торгів, завдяки і М. Бурбака, неможливо продовжити будівельні роботи. «Ми втрачаємо «золоті» дні – зазначив В. Козак, - Адже тільки зараз можна виконувати, так звані «мокрі роботи».

Окрім того, голова райдержадміністрації нагадав, що будівництво районного будинку культури здійснюється за рахунок Титулу перехідної будови (об’єкту) Дністровської ГАЕС, із прибутків ПАТ «Укргідроенерго», про які йдеться в депутатському зверненні народного депутата України М. Бурбака.

Але не тільки це головне. Обурює те, що народний депутат вважає, що діти Сокирянського району не заслуговують на те, щоб займатися в гарних приміщенням, відвідувати сучасний З – Dкінотеатр, змістовно проводити свій вільний час.

За словами керівника району приміщення в яких сьогодні знаходяться районний центр творчості для дітей для дітей та юнацтва (пристосовані приміщення з пічним опаленням), районних центральної та дитячої бібліотек не тільки не відповідають нормам, й знаходяться в аварійному стані, а художня школа взагалі працює в орендованому приміщенні. В той час коли талановиті діти нашого району займають перші місця на обласних та всеукраїнських конкурсах.

На підтримку будівництва нового будинку культури виступили працівники культури, ветерани, депутати обласної, районної ради, батьки.

За результатами громадських слухань громада Сокирянського району одноголосно прийняла рішення про доцільність будівництва Палацу культури та вирішила направити звернення з врахуванням громадських інтересів Прем’єр – міністру України, Голові Верховної Ради, Міністру палива та енергетики України".

Джерело: http://sokyriany.oda.cv.ua/news/gromada-sokiryanshchini-skazala-tak-budivnitstvu-raionnogo-budinku-kulturi

Раніше ми повідомляли про те, що народний депутат Максим Бурбак подав депутатський запит до Генерального прокурора стосовно будівництва районного будинку культури в місті Сокиряни Чернівецької області.

- Двічі я приходив на засіданні комісії з тендерних закупівель щодо будівництва клубу в Сокирянах, - розповідає Максим Бурбак. - Двічі засідання переносились. Бо вони не хочуть, щоб всі знали. Але про цей об'єкт має знати вся Україна. Наші депутати їздили в Сокиряни і там є діючий клуб. На що витрачати 60 мільйонів? Тому я звернувся з запитом до прокурора щодо доцільності будівництва клубу. Сам проект сирий. Ми розуміємо, що сам тендер готується під когось. 

Джерело фото: chas.cv.ua

1