Коваль запевняє, що про оборудки на митниці Москаль йому не розказував, а можливі порушення під час проведення останньої сесії облради прокуратура перевірить

Коваль запевняє, що про оборудки на митниці Москаль йому не розказував, а можливі порушення під час проведення останньої сесії облради прокуратура перевірить

18.01.2012, 19:08

Прокуратура перевірить рішення, ухвалені депутатами під час останньої сесії Чернівецької обласної ради 24 грудня минулого року на предмет можливого порушення ними чинного законодавства. З відповідним зверненням до прокурора області звернулися окремі депутати облради. "Дійсно днями прийшло звернення депутатів обласної ради і зараз воно в процесі перевірки, - розповів прокурор Чернівецької області Петро Коваль. - Мене тоді на сесії не було, був заступник прокурора області Савін".

Журналісти також попросили прокурора прокоментувати резонансні заяви щодо порушень на Чернівецькій обласній митниці,  які оприлюднив в ЗМІ народний депутат України Геннадій Москаль.  Власне, своє бажання виступити на початку роботи сесії Чернівецької обласної ради, в чому депутати йому відмовили,  пан Москаль мотивував тим, що хотів донести до їх відома цю інформацію.

"Стосовно звернення депутата – при всій повазі до депутата Геннадія Геннадійовича - я з ним до цих даних, коментарів, до сесії обласної ради скільки раз спілкувався: він був і в нас, і зі мною спілкувався, ну про ці оборудки він мені не говорив, - запевнив прокурор Чернівецької області Петро Коваль. – Оскільки дана інформація поступила в процесі перевірок  - зараз у нас є інші напрямки – будемо і це перевірять. Ну, я кажу, що я вже як не як працюю рік і шостий місяць – майже завершується півтора роки, але до цього я спілкувався з ним, в нормальних стосунках, ділових, я поважаю його як депутата і як людину. Ну, до виходу на трибуну він мені не говорив конкретно і жодного по цьому звернення не було до мене.  Я читав про це, хто, де, звідки і куди, що возить... Реагувати будемо. Але я знову ж таки, чому лише майже місяць назад це стало відомо? А який великий період був раніше? Те, що реакція була, повірте, для мене всі рівні. Писалося, не реагує прокуратура. Як звернення було, що беруть хабарі митники. Було? Було! З працівниками УБОЗ спрацювали, ніякого витоку інформації не було. Там по 100 доларів піймали. Ми розуміємо, що хабарі більші бралися.  Але сам факт виявлений, справа направлена до суду. Так що, якщо є карно-кримінальні діяння я реагувати буду жорстко. Тільки треба не так, щоб чекати якогось моменту, а потім сказати, що не працюють. Тоже мало є таких прокуратур де притягнуто 4 митника. А митні пости в кожній області є".