Коваль також вважає, що на скандальному відео зафіксований не підкуп виборців, а продаж горіхів

Коваль також вважає, що на скандальному відео зафіксований не підкуп виборців, а продаж горіхів

27.11.2012, 18:03

Прокуратура Чернівецької області відмовила в порушенні кримінальної справи за нібито фактом підкупу виборців у 203 виборчому окрузі на користь кандидата від Партії регіонів Геннадія ФЕДОРЯКА, – повідомляє Молодий Буковинець.

У джерелі зазначається, що про це повідомив прокурор області Петро КОВАЛЬ. За його словами, доказів для порушення справи немає, перевірка з’ясувала, що чоловікові дали 150 гривень за 18 кілограмів горіхів. На запитання журналістів, що це виглядає не досить правдоподібно, Петро КОВАЛЬ пояснив, що опитані слідчими люди кажуть, що той чоловік займається справді продажем горіхів.

Також зазначив, що слідство не може і не має права жодним чином впливати на покази свідків. Тому, в порушенні кримінальної справи відмовили.

Нагадаємо, раніше про підкуп виборців на виборчому округу 203 Чернівецької області на на користь провладного кандидата заявив помічник народного депутата Сергія СОБОЛЄВА Олег ІСТРАТІЙ. Він оприлюднив відеозапис від 27.10.2012, де з його слів зафіксовано приклад "агітаційної роботи" Партії регіонів та її кандидата.

"До мене як депутата місцевої ради та помічника-консультанта народного депутата України Соболева С.В., починаючи з 11.10.12, почала надходити інформація в усних та письмових зверненнях від мешканців Новоселицького району Чернівецької області про незаконні дії щодо прямого підкупу виборців сумою в 150 гривень кожному, хто голосує за кандидата від влади Федоряка Г. Д. Для перевірки цієї інформації були задіяні партійці, всі небайдужі люди які проти підкупу виборців, за місцем проживання в селах Новоселицького району. Так до 27.10.12. була зібрана інформація, яка сподіваюсь буде перевірена та надана відповідна оцінка законності таким виборам," – заявив ІСТРАТІЙ.

1