Костянтин Горячко: «Я і моя команда однодумців йдемо на вибори від УДАРУ В.Кличка»

Костянтин Горячко: «Я і моя команда однодумців йдемо на вибори від УДАРУ В.Кличка»

15.10.2020, 08:06

25 жовтня – вибори до місцевих рад 

Серед інших представників Чернівецького обласної команди УДАР, першим у списку і веде за собою своїх однодумців до складу Глибоцької ОТГ Костянтин Горячко (на фото), селищний голова двох скликань у Глибоці, професійний лікар, дуже порядна, чуйна, патріотична, відома та знана в області людина.
 
– Костянтине Івановичу, як сталося, що успішний фахівець у галузі медицини, вирішив знову зайнятися політикою та стати депутатом, змінивши своє життя, і не факт, що на краще?
 
– Колись я вже відповідав на це запитання, і зараз впевнений у відповіді. Вболіваю за свою роботу, як фахівець медичної справи, але завжди прагнув бути корисним громаді, сприяти її розвитку. Депутатство для мене особисто не самоціль, а важливим є привести до лав влади тих, які будуть гідно представляти інтереси людей.
 
Навколо Глибоцького УДАРу ми об’єднали справжніх патріотів, потужних спеціалістів, професійних менеджерів різних газузей і напрямків господарювання, які роками розбудовували і сприяли всебічному розвитку рідного селища, сіл ОТГ, закладів освіти, медицини, культури, місцевого самоврядування, сільського господарства, транспорту тощо…
 
Кандидати від УДАРу не тільки мають теоретичну уяву як найкраще змінити рідну ОТГ, але впродовж років своєю працею це довели. Повірте, то не гучні фрази, не прості гасла – це факти з їхніх біографій. Це люди, які працювали, зараз працюють та у майбутньому залишаються на теренах рідних селища, сіл.
 
– Чому Ви обрали саме УДАР? Адже нині на вибори до місцевих рад йде велика кількість політичних сил з впливовими та доволі авторитетними лідерами?
 
– Все послідовне та логічне у моєму виборі політичної сили. За декілька років роботи помічником народного депутата Верховної Ради України VIII скликання Григорія Тіміша, який виграв вибори як Ударівець, я побачив людей, котрі прагнуть реальних змін у країні на краще, наполегливо працюють та досягають вагомих результатів. Це не високі слова, а реальні справи, що робились нашою з Тімішем командою на окрузі і зокрема для глибоцької громади.
 
Поряд з Григорієм Івановичем я зрозумів та переконався, вперше у своєму житті, що це політсила професіоналів у питаннях місцевого самоврядування, менеджерів-господарників, надійні, перевірені лідери, які можуть ефективно вирішувати завдання, працювати для людей. Впевнений, що саме ми показали, що українська політика може бути іншою – більш чесною, ефективною, відповідальною, більш принциповою і проєвропейською.
 
Партія УДАР – патріотична проукраїнська сила, яка 10 років захищає інтереси свого народу. Разом з українцями ми протистояли злочинному грабіжницькому режиму Януковича, депутати-УДАРівці були рушійної силою опозиції у парламенті. Депутати-УДАРівці у Верховній Раді забезпечили ухвалення важливих для життя держави реформ: реформу децентралізації, яка передала повноваження та ресурси з центру до міст і сіл країни, безвізовий режим з Європейським Союзом.
 
УДАР – партія професіоналів, господарників. Робота Віталія Кличка в Києві – зразок того, як можна змінити своє місто. Кияни довіряють Кличку, адже бачать реальні зміни у своєму місті – понад 100 нових парків та скверів, понад тисячу кілометрів відремонтованих доріг, найкраща в Україні муніципальна програма підтримки медиків та вчителів, з будівництва… Абсолютна прозорість і звітність влади перед громадою – ключовий принцип в роботі команди Віталія Кличка.
 
– Якою буде Ваша практична діяльність у статусі депутата?
 
– УДАР справами довів, що вміє брати на себе відповідальність, тому іде потужною командою. У непростий для України час важливо, щоб до місцевої влади прийшли надійні, перевірені лідери, які можуть ефективно вирішувати завдання, працювати для людей. Віталій Кличко очолює Асоціацію міст України і послідовно відстоює інтереси місцевого самоврядування на всіх рівнях.
 
Але важливо, щоб у місцевих громад теж були свої сильні лідери. Це дасть змогу у співпраці з Кличком вирішувати поточні завдання більш ефективно (до речі, Григорій Тіміш вже веде перемовини з Кличком про передачу 4-х одиниць техніки з Києва для нашої ОТГ у разі перемоги Глибоцького УДАРУ).
 
Сьогодні суспільство починає усвідомлювати, що центральні органи влади проявляють недостатню зацікавленість у підтримці територій місцевих громад. Але насправді майбутнє зростання соціального капіталу та економіки України буде залежати від можливості кожної окремої громади займатися своїм розвитком. Сьогодні ОТГ в Україні зіштовхнулись з проблемами нерівномірного розподілу бюджету між населеними пунктами, безвідповідальність окремих головних діячів стримує розвиток новостворених об’єднань та сприяє трудовій міграції молодого покоління з України.
 
Оскільки наша область є прикордонною, то вказані негативні процеси проявляються дедалі більше: Глибока, Черепківка, Новий Вовчинець, Опришени, Стерче є дуже інвестиційно привабливими, мають перспективне економічно- географічне розташування, потрібно тільки більш відповідально поставитись до цього процесу. Про рекреаційний потенціал сіл Михайлівка, Димка і Червона Діброва, думаю, не варто ще раз нагадувати…
 
Негативних тенденцій багато, вирішити їх можуть тільки відповідальні фахівці і небайдужі, професіонали у сфері державного управління та місцевого самоврядування, патріоти з чесною репутацією, котрі ділом впродовж багатьох років демонстрували, що не особисті інтереси й амбіції для них головне, а на першому місці стоять потреби рідного населеного пункту, регіону і держави.
 
У непростий для України час важливо, щоб до місцевої влади прийшли надійні, перевірені лідери, які справді можуть ефективно вирішувати завдання, працювати для людей.
 
Аби змінити поточну ситуацію у позитивний бік, свої зусилля у місцевих представницьких органах влади наші майбутні депутати і голови громад будуть спрямовувати на такі напрями:
 
 
- підвищення стандартів життєвого рівня населення;
- встановлення стабільного зворотнього зв’язку між органами влади і реальними потребами громадян;
- забезпечення відкритості й прозорості розподілу коштів на реалізацію ініціатив місцевого розвитку;
- сприяння формуванню та діяльності волонтерських груп, які прагнуть вирішувати першочергові проблеми громад;
- залучення інвестицій українських і європейських партнерів у мале й середнє підприємництво;
- надання допомоги у розвитку проектної грантової роботи громад для збільшення фінансових можливостей, реалізації транскордонних проектів;
- розширення державної підтримки національних меншин;
- посилення цивілізованого міжетнічного й міжконфесійного діалогу;
- відстоювання комплексного підходу до вирішення проблем інфраструктури регіону;
- нарощування потенціалу агропромислового комплексу;
- збільшення уваги до потреб молоді, особливо у сільській місцевості; ? поліпшення патріотичного виховання дітей;
- продовження успішних починань в освітній, медичній галузях та сфері соціального забезпечення;
- оптимізація надання адміністративних послуг населенню;
- інтенсифікація роботи туристичної галузі краю;
- впровадження системних підходів до вирішення проблем навколишнього середовища, зокрема щодо питання утилізації побутових відходів
 
Головне наше гасло – фахова робота на користь місцевих громад
 
P.S. У виборчому бюлетені ми під №4.
 
Джерело: http://hlyboka.info/archives/20905?fbclid=IwAR0z7UnkxlqbMYQ9XAB25pj2f-iJnzWlKpvPtE7srsJWdbO5svf0VmElZxU
1