Коронавірус не відступає: у Чернівецькій області за добу виявили коронавірус у 10 дітей, захворіло утричі більше, ніж одужало

Коронавірус не відступає: у Чернівецькій області за добу виявили коронавірус у 10 дітей, захворіло утричі більше, ніж одужало

30.05.2020, 09:52

Про це повідомив голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук.

«47 нових випадків захворювання на коронавірус маємо сьогодні, 29 травня, на Буковині. Лабораторний центр дослідив 484 зразки», — написав він у Facebook.

Ще 16 жителів області одужали від коронавірусу, що майже утричі менше, ніж зафіксовано нових випадків зараження. Загалом на Буковині зареєстрували 3306 випадків COVID-19. 

 
За минулу добу в Чернівецькій області виявили десятьох дітей, хворих на коронавірусну інфекцію.

Як повідомили у пресслужбі ОДА, наймолодшому маленькому пацієнту - два роки, пише molbuk.ua.
Всього за останню добу COVID-19 підтвердили у 66 дітей в Україні.

Згідно з даними на сайті МОЗ, з початку епідемії на Буковині захворіли 181 дитина до 18 років. З них 85 - це діти від народження до п'яти років.

Станом на 29 травня кількість госпіталізованих зросла до 501. Із них у 197 пацієнтів підтверджено коронавірус, решта — з підозрою. За минулу добу до лікарень доставили 41 пацієнта.

Стан 42 хворих оцінюється як важкий, з них 33 перебувають у реанімаціях, семеро — на апаратах штучної вентиляції легень.

Чернівецька область поки що не може перейти до другого етапу пом'якшення карантину, повідомило Міністерство охорони здоров'я. 

У МОЗ нагадали, що перехід областей до другого етапу пом'якшення можливий за умови відповідності епідемічної ситуації в області трьом критеріям, а саме:

інцидентність, тобто кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за останній тиждень на 100 тис. населення, вона не має перевищувати 12;
завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із COVID-19 (має становити менше ніж 50%);
охоплення тестуванням на коронавірус методами полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу, воно має бути не нижчим від рівня інцидентності, тобто протягом тижня перевищувати 12 на 100 тис. населення.

Показники інцидентності не відповідають певним критеріям у Львівській (12,86), Рівненській (26,46) та Чернівецькій (39,28) областях. У Донецькій області менша, ніж визначено МОЗ, кількість тестувань на коронавірус (8,34). 

1