Контрабанду підроблених цигарок до ЄС на майже 6 мільйонів гривень попередила СБУ на Буковині

Контрабанду підроблених цигарок до ЄС на майже 6 мільйонів гривень попередила СБУ на Буковині

20.11.2019, 16:49

Незаконне переправлення за кордон оптових партій контрафактних тютюнових виробів різних іноземних марок блокувала Служба безпеки України під час багатоетапної спецоперації у Чернівецькій області.

Так у пункті пропуску «Порубне» митного посту «Вадул-Сірет» правоохоронці затримали завантажений вугіллям автомобіль. На підлозі напівпричепу, під задекларованим вантажем, оперативники спецслужби виявили приховані від митного контролю майже 63 тисячі пачок підроблених цигарок.

Поблизу селища Опришени Глибоцького району затримано трьох місцевих жителів, які через річку намагалися незаконно переправити за кордон 22 тисячі пачок контрафактних виробів. Під час обшуку в гаражі одного із зловмисників виявлено ще 10 тисяч пачок цигарок.

У Вижницькому районі поблизу лінії державного кордону правоохоронці викрили буковинця, який на власному автомобілі намагався вивезти поза пунктами пропуску до ЄС 40 тисяч пачок підробленої тютюнової продукції.

Також у Чернівцях затримано жителя обласного центру під час завантаження в авто, отримані поштою, 24 тисячі пачок цигарок для їх контрабандного вивезення за межі нашої країни.

Загальна сума вилученого у зловмисників контрафактного товару становить майже 6 мільйонів гривень.

Наразі вирішується питання щодо оголошення фігурантам про підозри у скоєнні злочинів, передбачених ст. 199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) та ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, зокрема посадовців контролюючих органів.

Спецоперація проводилася спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом Прокуратура Чернівецької Області.

Пресслужба УСБУ в Чернівецькій області

1