Конгрес США прийняв 4 закони про санкції по відношенню до керівництва Росії

Конгрес США прийняв 4 закони про санкції по відношенню до керівництва Росії

14.03.2019, 08:40

1.     Крим визнано українським і це поширюється на публічну позицію будь-яких офіційних делегацій США

Керівництву США (президенту, або держсекретарю) заборонено на будь-якому рівні визнавати Крим російським. Це ставить крапку на будь-яких спробах Росії торгуватися пропонуючи обмін Крим на Донбас, або Україну на Сирію. Це спростовує дезінформацію Саакашвілі, який заявив, що Порошенко погодився віддати Крим в обмін на вступ до НАТО.

Під час обговорення закону в Конгресі згадували про захоплення 24 моряків, а Путіна називали хуліганом і бандитом. «США не мають погоджуватись зі спробами Путіна силою відбирати територію інших країн», - заявив конгресмен Еліот Енгель.

2.     США посилюють тиск на керівництво Росії, щоби знайти замовника вбивства Борис Немцова

Конгрес засудив дії Путіна, який переховує замовника вбивства. Закон зобов’язує уряд у всіх відносинах з Росією підкреслювати необхідність притягнення замовників вбивства до відповідальності. Закон підтримує зусилля ОБСЄ та ПАРЕ організувати спостереження за російським розслідуванням вбивства Немцова і закликає Росії співпрацювати у цьому питанні.

Держсекретар США зобов’язується визначити всіх причетних до цього злочину і внести їх до «списку Магнітського», заморозивши їхні активи в США.

Американські спецслужби зобов’язані перевірити всі фінансові активи Рамзана Кадирова, вивчити його можливі офшори в Саудівській Аравії та ОАЕ.

3.     Спецслужби США зобов’язані розшукати активи Володимира Путіна.

Закон зобов’язує спецслужби США протягом 180 днів повністю перевірити незаконні та засекречені фінансові операції та потоки, що можуть бути пов’язані з Путіним. Багато журналістів вважають, що Путін володіє мільярдами доларів по всьому світу. Його гаманцями називають провідних олігархів Росії: Олега Дерипаску, Ротенбергів, Генадія Тимченка, Віктора Вексельберга.


4.     Розвідка США має підготувати три доповіді про загрози з боку Росії.

Протягом 90 днів розвідка має надати 3 звіти про можливі дії Росії проти НАТО і спроби Росії використати слабкість і протиріччя між її західними противниками.

Це зовсім не все, що може бути введене проти Росії з боку США. Санкції можуть бути запроваджені проти нафтової галузі Росії, а також проти керівництва ФСБ.

Ці санкції стали першими персональними санкціями проти Путіна та його найближчого оточення.

Дві третини причин для цих санкцій пов’язані з Україною. Президенту Порошенку вдалося за дуже несприятливих умов досягти справжньої дипломатичної перемоги над Росією у США.

Жоден з кандидатів у Президенти не володіє і половиною тих здібностей і можливостей на зовнішній арені, які є у Порошенка. Саме тому Путін відверто заявляв, що розраховує на зміну такого незручного для нього українського керівництва.

1