«Конфлікт інтересів» чи здорового глузду?

«Конфлікт інтересів» чи здорового глузду?

25.05.2016, 20:31

Розширена фракція «Рідне місто» у Чернівецькій міській раді втрапила у капкан, який сама довго і настійливо маскувала для своїх опонентів.

Спочатку депутат Анатолій Чесанов вирішив зіграти у благородного лицаря. Під час розгляду питання про продовження оренди «готелю Чесанова» він демонстративно заявив, що не братиме участі у голосуванні «через конфлікт інтересів». Вочевидь, соратники імпульсивного забудовника вирішили, що голосів для протягування самобуду вистачить і без одного Анатолія, а його геройським прикладом можна буде згодом дорікати опонентам.

На це «згодом» довго чекати не довелося. Депутат Володимир Бешлей почав вимагати від міського голови, щоб той самоусунувся під час розгляду питання про створення «Індустріального парку». Оскільки робиться він на Гравітоні, а Гравітон це Бурбаки, а Бурбаки – колишні однопартійці Каспрука. 

Логіка залізна: порівняти «шкурняк» з інвестиційним проектом, який змінить перспективи цілого мікрорайону, дасть вже на старті тисячу нових робочих місць для «простих людей». Звісно, хто захоче, щоб конкуренти топталися на твоєму електоральному полі? «Рідне місто» цього не любить. Захист простих людей у них в крові, як і підтримка соратників, хай навіть і глибоко прихованих.

Вичекавши, доки медіасередовище втомиться від безконечної секретаріади, у тусовку закинули нове прізвище, «рівновіддаленого від усіх політичних гравців у раді» Богдана Ковалюка.

Не відкрию секрету, якщо нагадаю, що лідер РМ Василь Продан до виборів у міськраду підійшов ґрунтовно. Не покладаючи великі надії лише на бабусь і «червоні ручки», він імплементував своїх соратників у різні політичні списки. Деякі з них «засвітилися» одразу, інші вигулькують тільки зараз. Серед останніх – підданий «Самопомочі» Богдан Ковалюк. Вичекавши, доки медіасередовище втомиться від безконечної секретаріади, у тусовку закинули нове прізвище, «рівновіддаленого від усіх політичних гравців у раді» Богдана Ковалюка.

У своїй біографії Ковалюк скромно зазначив, що помежи науковою роботою, займається ще й «наданням консалтингових послуг господарюючим суб’єктам». 

І тільки зараз журналіст Іван Мітрік нагадав, що серед таких господарюючих суб’єктів два роки тому було підприємство «БУК ТБ». Той самий «БУК», якому належить стихійний ринок сестри депутата Продана біля кладовища на вулиці Зеленій. Під час голосування від «самопомочівців» не було чути гучних заяв про «конфлікт інтересів». Навіть білого лицарського коня у Анатолія Чесанова позичати не довелося. 





Цікавий це документ - Регламент Чернівецької міської ради. Гнучкий

Джерело: http://42.cv.ua/u_ratushi/57-konflikt-interesiv-chy-zdorovogo-gluzdu.html

1