Компанію 'Вайт Лаіонс', яка є управителем житлових будинків у центральній частині Чернівців, оштрафували майже на 5 млн гривень через порушення трудового законодавства.

Компанію "Вайт Лаіонс", яка є управителем житлових будинків у центральній частині Чернівців, оштрафували майже на 5 млн гривень через порушення трудового законодавства.

18.02.2019, 18:59

У Чернівцях управління держпраці в області зобов’язало сплатити штраф у розмірі понад 4,8 млн грн компанію "Вайт Лаіонс", яка є управителем житлових будинків у центральній частині міста, через порушення трудового законодавства.

Як повідомляє прес-служба управління Держпраці в Чернівецькій області, підприємство підмінило трудові договори цивільно-правовими, а роботодавця зобов’язано сплатити штраф у понад 4 мільйони 880 тисяч гривень.

"Спробу підміни трудових відносин цивільними, допуск працівників до роботи без укладення трудових договорів та без повідомлення про факти працевлаштування територіального органу Державної фіскальної служби встановили головні державні інспектори відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Чернівецькій області під час проведення інспекційного відвідування", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Зазначається, що факти порушення норм Кодексу законів про працю, зокрема статті 21 - "Трудовий договір" та статті 24 - "Укладення трудового договору" - встановлено фахівцями Держпраці на підприємстві, яке зареєстроване у місті Києві, а надає послуги з управління багатоквартирними житловими будинками у Чернівцях.

"Інспектори Держпраці виявили, що дані взаємовідносини між товариством з обмеженою відповідальністю та 39 громадянами, котрих найняли для виконання роботи (вказаної у цивільно-правових договорах), є трудовими. Зокрема, фахівці Держпраці встановили, що працівники виконували завдання та обов’язки на посадах, які затверджено штатним розписом: бухгалтера, інженера, техніка, прибиральника, двірників з прибирання прибудинкової території, слюсаря - сантехніка, столяра, тракториста, електромонтера з ремонту та обслуговування електроустаткування", - повідомляється у дописі управління Держпраці в Чернівецькій області.

"До того ж оплата праці працівників проводилась помісячно, а не по факту виконання роботи, обумовленої угодами. Відповідно дані договори містили всі ознаки трудових правовідносин", - повідомила прес-служба.

Також повідомляється, що у період здійснення інспекційного відвідування з 32 працівниками товариство уклало трудові угоди.

"Відповідно до пункту 29 Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України №295 - "Деякі питання реалізації статті 295 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" від 26.04.2017 року, заходи щодо притягнення об’єкта відвідування та його посадових осіб до відповідальності за використання праці неоформлених працівників, несвоєчасну та не у повному обсязі виплату заробітної плати, недодержання мінімальних державних гарантій в оплаті праці вживаються одночасно із внесенням припису незалежно від факту усунення виявлених порушень у ході інспекційного відвідування чи невиїзного інспектування. У кінцевому підсумку, посадовими особами Управлінням Держпраці у Чернівецькій області винесено постанову про накладення на підприємство штрафної санкції за використання не задекларованої праці працівників у розмірі 4 882 410 гривень (чотири мільйони вісімсот вісімдесят дві тисячі чотириста десять гривень)", - повідомила прес-служба управління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-чиновника і депутата з "Рідного міста" звинуватили у привласненні 150 тисяч з ремонту вулиці Хмельницького

Містяни вкотре скаржаться на бездіяльність фірми депутата від "Рідного міста" Максима Тихоновича

Сміття не прибирає, проте заправляє міською землею: мешканці провулку Турецького вкотре скаржаться на депутата Чернівецької міськради Максима Тихоновича (ВІДЕО)

Фірма депутата від “Рідного міста” встановила неякісні зливові мережі по вулиці Богдана Хмельницького

У Чернівцях депутат міськради від "Рідного міста" став управителем будинку, мешканці якого про це навіть не здогадувалися (відео)

Як стало відомо molbuk.ua, до відповідальності притягнуто підприємство "Вайт Лаіонс", яке дотичне до депутата міської ради від фракції "Рідне місто" Максима Тихоновича.

Фото: https://molbuk.ua/

1