Команда 'Характерники' Сторожинецької ОТГ перемогла у патріотичній грі Сокіл («Джура») і представить Буковину на Всеукраїнських змаганнях

Команда "Характерники" Сторожинецької ОТГ перемогла у патріотичній грі Сокіл («Джура») і представить Буковину на Всеукраїнських змаганнях

19.06.2019, 14:47

Відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Переможці представлятимуть Буковину на всеукраїнських змаганнях

 Завершився ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), проведений Чернівецьким обласним центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, який тривав з 9 по 14 червня. Гра відбувалася на території пансіонату «Черемош» міста Вижниця під час проведення тимчасового пересувного туристсько-краєзнавчогонаметового табору «Мандрівник Буковини» для учнівської молоді Чернівецької області.

На ІІ етап Гри прибуло 14 команд-переможців районних етапів, що представляли Вижницький, Глибоцький, Кельменецький, Новоселицький, Сокирянський, Хотинський райони області, місто Чернівці, Чернівецький обласний центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей) та команди від Вашківецької, Вікнянської, Вижницької, Великокучерівської, Сторожинецької, Чудейської об’єднаних територіальних громад.

Програма змагань була насиченою і включала конкурси стройової підготовки «Впоряд»; художньо-мистецьке представлення рою «Ватра»; звіт рою «Добре діло»; інтелектуальна гра-вікторина знавців історії українського козацтва «Відун»; конкурс надання першої медичної допомоги «Рятівник»; змагання з військово-прикладної підготовки «Стрільба з пневматичної гвинтівки», «Розбирання і складання АК-74», «Спорядження магазину АК-74», «Метання гранати», «Саперна підготовка»; конкурс з фізичної підготовки «Підтягування на перекладині», «Перетягування линви», «Перетягування возу».

Завершальним етапом змагань була командна інтелектуально-екстремальна гра «Пластун», що дуже зацікавила учасників. На маршруті довжиною понад 6 км командам було необхідно віднайти контрольні пункти із завданнями з топографічної підготовки, за допомогою жердин подолати заболочену місцевість, на швидкість розпалити вогнище, влучно вибити всі мішені з пневматичної гвинтівки, врятувати свого товариша в екстремальних умовах та проповзти по-пластунські через довгий низький коридор.

У загальному заліку перемогу здобула команда Сторожинецької об’єднаної територіальної громади, ІІ місце посіли представники Хотинського району, ІІІ місце розділили дві команди - Вижницької об’єднаної територіальної громади та Сокирянського району. Команди-переможці нагороджені кубками та грамотами Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації. Вже в липні переможці змагатимуться за першість на Всеукраїнських змаганнях, які відбудуться на Дніпропетровщині.

Справжній козацький дух та захоплююче видовище продемонстрували всі команди. Усі учасники гри отримали потужний гарт і багато позитивних емоцій від участі у патріотичних змаганнях. За цей час діти знайшли не тільки нових друзів, а й здобули безцінний досвід й яскраві спогади на все життя.

Організатори висловлюють щиру подяку Вижницький райдержадміністрації, Вижницькій об’єднаній територіальній громаді, Чернівецькому прикордонному загону, громадській організації спілки ветеранів АТО, гірському пошуково-рятувальному відділенню аварійно-рятувальної частини загону спеціального призначення Управління ДСНС України в Чернівецькій області, Вижницькій районній організації Товариства Червоного Хреста України за підтримку в організації та проведенні ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

1