Колишнього слідчого та оперуповноваженого поліції судитимуть за збут наркотиків у Чернівцях

Колишнього слідчого та оперуповноваженого поліції судитимуть за збут наркотиків у Чернівцях

29.04.2020, 21:12

До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишніх працівників сектору кримінальної поліції Чернівецького відділу поліції ГУ Нацполіції в Чернівецькій області — слідчого та оперуповноваженого. Правоохоронці обвинувачуються у незаконному зберіганні з метою збуту, а також збуті психотропних речовин та особливо небезпечних наркотичних засобів, вчиненому повторно за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому.

Слідством встановлено, що у період з грудня 2019 року по січень 2020 року працівники поліції зберігали та збували психотропні речовин і наркотичні засоби (амфетамін та канабіс) на території міста Чернівці.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Чернівецької області. Оперативний супровід – Чернівецьке управління Департаменту внутрішніх розслідувань Нацполіції України та Управління Служби безпеки України у Чернівецькій області.

У разі доведення вини, правоохоронцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.  

1