Колишній мер Заставни Ярослав Цуркан виграв суд щодо захисту честі і гідності у нинішнього мера Заставни Василя Радиша (ОНОВЛЕНО)

Колишній мер Заставни Ярослав Цуркан виграв суд щодо захисту честі і гідності у нинішнього мера Заставни Василя Радиша (ОНОВЛЕНО)

08.05.2019, 16:51

Колишній мер Заставни Ярослав Цуркан у судовому порядку захистив свою честь і гідність у результаті позову проти чинного голови Заставнівської ОТГ Василя Радиша. Про це свідчить рішення Заставнівського районного суду, яке публікує видання «ІнБук». Зокрема, суд постановив визнати недостовірною інформацію, яка опублікована в заставнівській газеті «Голос краю» № 33 (1395) від 17 серпня 2017 р. під назвою «Де правда?» за авторством Василя Радиша.

Позивач Ярослав Цуркан, нагадаємо, заперечував проти безпідставних та неправдивих звинувачень у привласненні коштів та підробці документів, зокрема, під час реконструкції будівлі трибуни міського стадіону в м.Заставна, яка була розпочата в 2012 році. Як засвідчив Ярослав Цуркан у суді, він ніколи  не був притягнутий до кримінальної відповідальності або ж до відповідальності за будь-які корупційні правопорушення. 

"Я звернувся до суду про захист честі і гідності ще у 2017 році. Справа в тому, що Василь Радиш в районній газеті "Голос краю" 17 серпня 2017 року опублікував статтю під назвою "Де правда?", в якій поширив неправдиву інформацію не лише про мене, а й про мою родину. Зокрема, про брата Юрія, офіцера ЗСУ, який добровольцем – рядовим солдатом. Він пішов воювати в АТО, а нині вже п’ятий рік перебуває на передовій лінії на Сході", – повідомив Ярослав Цуркан у коментарі кореспонденту molbuk.ua.

"Також про сестру, чоловік якої перебував у миротворчих силах ООН та помер, залишивши дружину. Суд тривав майже два роки. Було десятки судових засідань, на жодне з яких, на відміну від мене, відповідач не приходив. І ось, Заставнівський райсуд, об’єктивно дослідивши всі обставини справи, 19 лютого прийняв рішення: визнати інформацію в статті недостовірною й зобов’язати редакцію протягом десяти днів опублікувати спростування", – повідомив Ярослав Цуркан.

Сам політичний та громадський діяч Ярослав Цуркан так прокоментував свій виграш у суді: «Для мене це рішення суду було принциповим і знаковим. Є люди, які перебувають при владі і володіють достатніми ресурсами, що дозволяють їм робити важливі речі на благо громади. Але перебуваючи при владі чи маючи великі достатки, не можна публічно говорити неправду і паплюжити інших людей, навіть якщо вони вам не подобаються чи мають інші громадсько-політичні переконання. Це неправильно!

Я людина не конфліктна (і це багато кому відомо), тому прощаю Василю Йосиповичу та іншим їхні емоційні і різкі слова в мій бік та в бік моєї родини. Проте це рішення Заставнівського суду розставляє всі крапки над «і» та показує іншим буковинцям шлях до захисту свого доброго імені. Це важкий і довгий шлях, але я його пройшов і це приклад того, що кожний, хто відчуває несправедливість з боку представників влади чи багатіїв, має право і можливість себе захистити в цій країні».

Проте, за словами екс-мера Заставни, рішення суду досі не виконано. "Бо Василь Радиш подав апеляційну скаргу в суд вищої інстанції", – додав Я. Цуркан. За інформацією https://inbuk.com/, адвокатом відповідача Василя Радиша подано скаргу до Чернівецького апеляційного суду, де буде продовжено розгляд у даній справі. 

1